Yıldırım'ın Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand'ı kabulü

- Başbakan Yıldırım, Avrupa Konseyi'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana sergilediği destek ve iş birliğini takdirle karşıladıklarını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım'ın Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand'ı kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana sergilediği destek ve iş birliğini takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'ı kabul etti.

Başbakan Yıldırım, kabulde, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin Avrupa coğrafyasındaki ana koruyucusu konumunda bulunan, Türkiye'nin de kurucusu olduğu Avrupa Konseyi'nin, 15 Temmuz menfur darbe girişiminden bu yana sergilediği destek ve iş birliğini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Genel Sekreter Thorbjorn Jagland'ın, bu ayın başında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinin, FETÖ'nün demokratik sisteme yönelik ortaya koyduğu tehdidin Avrupa kamuoyuna aktarılmasına katkı sağladığını belirten Yıldırım, bu ziyaretin ardından Avrupa Konseyi Dönem Başkanı sıfatıyla Estonya Dışişleri Bakanı'nı ağırladıklarına işaret etti.

Darbe girişimi sonrasında alınan tedbirler bağlamında, Avrupa Konseyi'ni düzenli olarak, şeffaf bir biçimde bilgilendirdiklerini ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin bütün adımlarını uluslararası yükümlülükleri ve ulusal mevzuatı çerçevesinde titizlikle atmaya devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, ayrıca Estonya ile ilişkilerin gelişen seyrinden ve Eston makamlarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya koyduğu tutumdan memnuniyetini de dile getirdi.

Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand da darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek, hem Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin hem de Estonya'nın Türkiye'deki demokratik kurumlara desteğini göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Kaljurand, Avrupa Konseyi ve Estonya'nın Türkiye ile temelde iş birliği ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yorumlar