Yıldırım, tanktan düşerek ağır yaralanan genci ziyaret etti

- Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyduğu sırada darbeci askerlerin kullandığı tanktan düşerek ağır yaralanan Çetin Yıldız'ı hastanede ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, tanktan düşerek ağır yaralanan genci ziyaret etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyarken" Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin kullandığı tanktan düşerek ağır yaralanan Çetin Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koyduğu sırada tanktan düşerek ağır yaralanan Çetin Yıldız'ı, tedavi gördüğü Güven Hastanesinde ziyaret ederek, yaralı gencin sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldı.

Ziyarette, Yıldız'ın kendine gelir gelmez ilk olarak darbe girişiminin başarıya ulaşıp ulaşmadığını sorduğunu söyleyen yakınları, "Başarısız oldu." demelerine rağmen kendisini ikna edemediklerini Başbakan Yıldırım'a anlattı.

- "Hesabını soracağız"

Yaralı genç, Başbakan Yıldırım'ı karşısında görünce ikna oldu. Darbe girişiminin başarısız olduğunu söyleyen Yıldırım, Yıldız'a, "Onlara hesabını soracağız. Siz onlara en güzel cevabı verdiniz. Allah sizden razı olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın ziyaretine kadar anlamlı cümle kurmakta ve hareket etmekte zorlanan yaralı gencin, bugünkü ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım'ın elini öpmesi ve onunla konuşması doktorları ve ailesini şaşırttı.

Konuşma güçlüğü çeken ve sol tarafında felç riski olan Yıldız'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren doktorları, çok ağır yaralanmasına rağmen Yıldız'ın yeniden sağlığına kavuşması konusunda umutlu olduklarını söylediler.

Sağlık durumu iyiye giden Yıldız'ın, önümüzdeki haftalarda birkaç operasyon daha geçireceği öğrenildi.

- Genelkurmay önünde darbecilere karşı koydu

Darbe girişimi haberini aldıktan sonra Konya'nın Kulu ilçesindeki köyünden aracıyla Ankara'ya gelen Yıldız, Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin kullandığı tankları durdurmak için mücadele ettiği sırada, tankın üzerinden düşüp kafasını kaldırıma çarparak ağır yaralanmış ve Güven Hastanesine kaldırılmıştı.

Hastaneye geldiğinde bilinci neredeyse kapalı olan ve uzun süre yaşam mücadelesi veren Yıldız, kritik süreci geride bırakarak hayati tehlikeyi atlattı.

Yorumlar