Yıldırım: Kılıçdaroğlu FETÖ'ye cesaret veriyor

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve PKK terör örgütüne cesaret vermeye devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Kılıçdaroğlu FETÖ'ye cesaret veriyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili söylemlerine sert çıkarak, "Anamuhalefet lideri FETÖ'ye cesaret veriyor" dedi. 

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Artık bölücü terör örgütü çaresizdir. Kesintisiz süren operasyonlarla örgüt nefes alamaz duruma gelmiştir. Şu anda bölgede çok yoğun biçimde operasyonlar gece gündüz devam ediyor. Bırakın örgüte adam bulmayı, mühimmat depolamayı, yiyecek sağlamayı bile temin edemeyecek hale geldiler. Dağlarındaki inlerinde bile saklanamıyorlar." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un 1. yılını geride bırakırken o gece her biri destan yazan şehit ve gazileri minnet ve şükranla yad etti.

Bütün vatandaşların bu millete diz çöktürülemeyeceğini, milletin teslim alınamayacağını bir kez daha dosta ve düşmana gösterdiğini ifade eden Yıldırım, milletin yazdığı bu destana destek veren her partiden milletvekillerini saygı ve sevgiyle selamladı.

Aziz milletin hukukunu korumak için darbecilere karşı duran, vatansever asker, polis, savcı ve medya mensuplarını da selamlayan Yıldırım, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin hain pususu sonucu yaralanan ve durumları iyi olan 17 askere Allah'tan şifa diledi.

Yıldırım, Tunceli'de geçtiğimiz haftalarda PKK tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.

Birkaç gün önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan baba Ömer Mazlum ve oğlu Musa Mazlum'a da Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, dün yaylada hayvanlarını otlatırken hiçbir şeyden haberi olmayan Tayyip Fidan isimli vatandaşı da alçakların katlettiğini anımsattı.

AK Parti teşkilatının ilçe başkanı ve yardımcılarını bu cani terör örgütünün elemanlarının şehit ettiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü darbe üstüne darbe aldıkça bulduğu her fırsatta artık masum, savunmasız insanlara saldırıyor, gerçek yüzünü bir kez daha gösteriyor. Bu, esasında terörün tabiatında vardır. Terörist kalleştir, korkaktır. Artık bölücü terör örgütü çaresizdir. Kesintisiz süren operasyonlarla örgüt nefes alamaz duruma gelmiştir. Şu anda bölgede çok yoğun biçimde operasyonlar gece gündüz devam ediyor. Bırakın örgüte adam bulmayı, mühimmat depolamayı, yiyecek sağlamayı bile temin edemeyecek hale geldiler. Dağlarındaki inlerinde bile saklanamıyorlar. Çaresizliklerinin nedeni budur. Bunun için sivil ve savunmasız vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Bu topraklarda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bütün örgütlerle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sadece sınırlarımız içinde değil sınır ötesinde de uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak terör mücadelesine devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz haftayı 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü dolayısıyla dolu dolu şehitleri anmak üzere birçok etkinlikle tamamladıklarını dile getirdi.

81 ilde bir hafta boyunca etkinlikler yapıldığını, şehitlerin kabirlerini, kıymetli ailelerini ve gazileri ziyaret ettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara ve İstanbul'daki bütün anma törenlerine katıldıklarını hatırlatan Yıldırım, "Hafta sonunda darbe girişiminin başladığı saatler itibarıyla şehitlerimiz andık. O saatlerde tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğumuz gibi millet olarak bir ve beraber olduk. 81 ilin meydanları birbirine kilitlendi, aynı kelime ve duygularla darbeyi hep bir ağızdan lanetledik. Şehitlerimize yapılan dualara hep bir ağızdan 'amin' dedik. 90 bin camide selalar tıpkı o karanlık gecede olduğu gibi tekrar okundu, vatandaşlarımız meydanlara akın etti, demokrasi nöbetleri tutuldu." diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin her köşesindeki nöbetlere gurbetçilerin de katıldığını, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, ABD, Kanada, İngiltere, Sırbistan, Gürcistan, Macaristan, Romanya, Libya, Suudi Arabistan, İsrail, Kolombiya, Tanzanya, Sudan, Kenya, Senegal, Nijer ve sayamadığı pek çok ülkede darbe girişiminin lanetlendiğini, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te farklı şehirlerden çok sayıda kişinin anma töreni için bir araya geldiğini aktardı.

15 Temmuz akşamı İstanbul'da, Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlarla birlikte yürüdüklerini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti: "Sadece köprüde şehadete erenler için değil gelmiş geçmiş vatanın bağımsızlığı, milletin birliği ve demokrasi için için şehit olan bütün vatan evlatları için ellerimiz semaya kalktı. O kutlu şehitler vatanını 1 dolara satmaya kalkan FETÖ'cü katillere karşı koyarken bir an bile tereddüt etmediler. Onlar şairin ifadesiyle, 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır' dediler ve darbecilere geçit vermediler. Necip milletimiz, 15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerine sahip çıkarak büyük bir ahde vefa örneği göstermiştir. O duygu dolu anlarda 15 Temmuz'u adeta yeniden yaşadık, milletin mücadelesini yeninden hatırladık. Köprünün Anadolu yakasında yiğitlerin şehit düştüğü noktada inşa edilen Şehitler Makamının açılışını, sabaha karşı da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışını gerçekleştirdik.

Her diktiğimiz anıtla şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. Elbette sadece anıtlar olmayacak, hizmete verdiğimiz eserlere onların aziz isimlerini vererek çocuklarımızı onların destanlı hikayeleriyle büyüteceğiz. Şehitlerimizin mirasına yakışır nesiller yetiştireceğiz. Ülkesine, özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, kardeşliğine, geleceğine sahip çıkan her insanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun kalbi Türkiye sevdası ile atan aynı duyguları paylaştığımız bütün vatandaşlarımıza buradan sevgilerimiz gönderiyorum."

Yorumlar