Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

- Başbakan Yıldırım: (1) - "Bugün yaklaşık 1 milyona ulaşan öğretmeni, 20 milyon öğrencisiyle büyük bir aileyiz. Eğitim camiamızın insan sayısı, dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha fazla. Bununla elbette gurur duyuyoruz ve doğru yolda ilerlediğimizden eminiz" - "Hükümetlerimizde artık bütçede en büyük payı savunma almıyor, eğitim alıyor. Bu, Türkiye'nin geleceği noktasındaki hassasiyetimizin en bariz, en açık göstergesidir"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün yaklaşık 1 milyona ulaşan öğretmeni, 20 milyon öğrencisiyle büyük bir aileyiz. Eğitim camiamızın insan sayısı, dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha fazla. Bununla elbette gurur duyuyoruz ve doğru yolda ilerlediğimizden eminiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü dolayısıyla verdiği öğle yemeğinde, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

Türkiye'nin mutlu ve aydınlık geleceğinin tohumlarını atan öğretmenlerle bir arada bulunduklarını belirterek, okullarını, sıcacık bir yuvaya çeviren, yüzlerce anne babanın yüreğini yüreğinde taşıyan, engin gönüllü öğretmenleri misafir ettiklerini vurgulayan Yıldırım, "Geleceğin mimarları, bugün bizim misafirimiz oldular. Burada bizimle birlikte olamayan bütün öğretmenlerimiz de inanıyorum ki gönülleriyle burada, bizimle birlikteler. 65. Hükümet'in başbakanı olarak, Cumhuriyetin 93. yılında yeni bir Öğretmenler Günü'nü sizlerle beraber kutlamaktan, büyük bahtiyarlık duyuyorum." diye konuştu.

Öğretmenlerin, hayatın tamamı için çok önemli ve temel bir görevi ifa ettiğini anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bilgiyi siz üretiyor, genç kuşaklara, öğrencilere, yarının yetişkinlerine siz aktarıyorsunuz. Değerlerimizi siz öğretiyorsunuz, öğrencilerimizin zihinsel ve duygusal olarak gelişmesine, bu büyük değişime ayak uydurmasına öncülük ediyorsunuz. Hiçbir meslek yok ki hayatımızdaki etkileri öğretmenlik kadar büyük bir yerde olmasın. Hepimizin geleceğini belirleyen belirli dönemler, belirli insanlar vardır. Bugün hiçbir vatandaşımız yoktur ki öğretmenlerini bir tebessümle hatırlamasın ve onu hayırla yad etmesin. Herkes, her şey unutulur ama hayatımıza dokunan öğretmen asla unutulmaz."

- "Bu mesleğin nasıl yüksek bir fedakarlıkla yapıldığına şahit oldum"

İlkokul birinci sınıf öğretmeninin adını hatırlamayan kimsenin bulunmadığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eşim Semiha Hanım öğretmen olduğu için, öğretmenlerin ruh dünyasını da az çok öğrenme fırsatım oldu. Bu mesleğin nasıl yüksek bir fedakarlıkla, yüce bir gönülle yapıldığına yakından şahit oldum. İnsana, insanlığa büyük emeği geçen bütün öğretmenlerimize buradan en kalbi şükranlarımı sunuyor, bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Böyle yüce bir görevi, azimle gayretle yürüttüğümüz için hepinize, milletin adına müteşekkirim. Bu cennet vatanın çocuklarını geleceğe hazırlayan, bu ülkenin çocuklarını bilgiyle donatan, onlara sevgi ve şefkat öğreten, adaleti ve merhameti anlatan, her öğrencinin ruhuna eğilen bütün öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Allah hepinizden razı olsun."

Yıldırım, günümüzde eğitimin bir ülke ve millet için ne derece hayati öneme sahip bulunduğunun bilincinde olan bir yönetim olduğunu belirterek, "Eğitime yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan bir yatırımdır." dedi.

- "En büyük yatırımı eğitime yaptık"

Başbakan Yıldırım, "Bina yaparsınız, fabrika yaparsınız, taşa toprağa yatırım yaparsınız. Bunların ömrü bellidir, 30 yıl, 40 yıl, 50 yıl, köprü yapsanız bile. Ama insana yatırım yaparsanız, bu ömür nesilden nesile devam eder." ifadesini kullandı.

2002 yılından itibaren eğitime öncelik verdiklerine işaret eden Yıldırım, en büyük yatırımın eğitim alanına yapıldığını vurguladı.

Eğitim noktasında, geçmiş dönemlere göre çok önemli fark oluşturduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim hükümetlerimizde artık bütçede en büyük payı savunma almıyor, eğitim alıyor. Bu, Türkiye'nin geleceği noktasındaki hassasiyetimizin en bariz, en açık göstergesidir. Geçen 14 yılda eğitim hayatımızın nereden nereye geldiğine bakarsak, bu hassasiyetin somut sonuçlarını rahatlıkla görürüz. 2002'de eğitime ayırdığımız bütçe sadece 10 milyar lira, bugün 2017 bütçesi 122 milyar 500 milyon liraya çıktı. Tam 12 kat artış. Bugün yaklaşık 1 milyona ulaşan öğretmeni, 20 milyon öğrencisiyle büyük bir aileyiz. Eğitim camiamızın insan sayısı, dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha fazla. Bununla elbette gurur duyuyoruz ve doğru yolda ilerlediğimizden eminiz."

Başbakan Yıldırım, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğrencilerin eğitim hakkını şartsız elde edebilmesi için birçok düzenlemeye imza attıklarına işaret ederek, 14 yılda 300 bine yakın yeni derslik inşa ettiklerini, okulları bilişim sınıflarıyla donattıklarını aktardı.

14 yıl içinde 561 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdiklerini bildiren Yıldırım, "3 bin 300 engelli kardeşimizi ve 950 milli sporcumuzu meslek hayatına kazandırdık, öğretmen yaptık. 2,5 milyar ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. Türkiye'de ilk defa sosyal bilimler ve spor liselerini hayata geçirdik." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Yorumlar