Yeni yasama yılından beklentiler

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "15 Temmuz'u bir milat olarak kabul etmemiz gerekir. Hiç kimse, başta iktidar olmak üzere, iktidar da muhalefet de 15 Temmuz yaşanmamış gibi davranamaz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Yeni yasama yılından beklentiler
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu, iktidar ve muhalefetin bu olay yaşanmamış gibi davranamayacağını belirterek, "MHP olarak 15 Temmuz ve Yenikapı ruhuna tamamen sadık kalarak, bu ilkeler çerçevesinde bir çalışma yöntemi uygulayacağız." dedi.
Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yasama yılının ülkeye, millete ve TBMM'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Meclisin yarınki açılış seremonisinden sonra Suriye tezkeresinin Genel Kurulda görüşüleceğini anımsatan Akçay, gerekli birtakım tavsiye ve uyarıları yapmakla birlikte MHP olarak Suriye tezkeresine olumlu oy vereceklerini bildirdi.

Akçay, ondan sonra da kanun hükmündeki kararnamelerle Meclisin gündemindeki diğer yasaların bir an evvel görüşülmesi ve milletin beklediği düzenlemelerin çıkartılması için gayret göstereceklerini belirtti.
 
Erkan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada diğer yasama dönemlerinden farklı olan şu; malum 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de bazı durumlar değişti. 15 Temmuz'u bir milat olarak kabul etmemiz gerekir. Hiç kimse, başta iktidar olmak üzere, iktidar da muhalefet de 15 Temmuz yaşanmamış gibi davranamaz. 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz sonrası oluşan, daha çok da milletimizin oluşturduğu uzlaşma, hoşgörü ve diyalog ortamında demokrasinin, hukukun daha da geliştirilmesi için gayret göstermemiz gerekir. 15 Temmuz atmosferi bağlayıcıdır, herkesi bağlar. Kısır çekişmelerden kesinlikle uzak durulmalı. Biz MHP olarak 15 Temmuz ve Yenikapı ruhuna tamamen sadık kalarak, bu ilkeler çerçevesinde bir çalışma yöntemi uygulayacağız. Hükümetin daha fazla uzlaşıya, diyaloğa ve işbirliğine yönelmesini bekliyorum bu çerçevede."
MHP'nin bugüne kadar hep sorumlu, yapıcı, ilkeli ve tutarlı bir politika uyguladığını anımsatan Akçay, "Bundan sonra bu tavır aynen devam edecektir. Ama bugüne kadar maalesef tutarlı, ilkeli ve sorun çözen bir tutumu izleyemeyenlerin bu tutumunu, bu çerçeveye getirmesi gerekir. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok." ifadesini kullandı.

Yorumlar