'Ülkeyi kim yönetsin?' anketinden 'rakipsiz' birisi çıktı

KONDA tarafından HDP için yapıldığı belirtilen ankette sorulan, "Ülkeyi kim yönetsin?" sorusuna birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada ise "Öyle biri yok" seçeneği çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Ülkeyi kim yönetsin?' anketinden 'rakipsiz' birisi çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye siyasetinde 2001 yılından bu yana girdiği her seçimden zaferle çıkmayı başaran Recep Tayyip Erdoğan'a hala bir rakip çıkmadı. Son olarak kamuoyu tarafından yakından tanınan bir firmanın yaptığı anketten ilginç bir sonuç çıktı. Ülkeyi kimin yönetmesi gerektiği yönünde sorulan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada çıktı. Anketi ilginç kılan ise ikinci sırada çıkan seçenek oldu. Anketten çıkan ikinci seçenek "Öyel biri yok" oldu. Aynı ankette ülke sorunlarını hangi parti çözer şeklinde sorulan soruya da birinci sırada AK Parti ona en yakın ise "Öyle bir parti yok" seçeği çıktı. 

KONDA tarafından HDP için hazırlandığı belirlenen "Gündem ve Seçmen Eğilimleri Araştırmaları"nın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Toplam 2 bin 646 kişiyle yürütülen araştırmada katılımcılara "Ülkeyi kim yönetsin?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 32'si soruya "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan" yanıtını verdi. Erdoğan'a en yakın oran ise, yüzde 29.7 ile "Öyle biri yok" cevabının oldu. 

AK PARTİ DE RAKİPSİZ ÇIKTI

28 il merkezi dâhil 101 ilçede, 9-10 Eylül 2017'de yapılan ankette “Türkiye’nin en acil, en önemli sorunlarını hangi parti çözer?” sorusuna seçmenlerin yüzde 34,3’ü AK Parti cevabı verdi; "CHP’nin sorunları çözeceğinden umudu olanların" oranı yüzde 9'da kaldı. Katılımcıların yüzde 25'inin, "Hiçbiri, yeni parti lazım" cevabını vermesi dikkati çekti.

Yorumlar