Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan İzmir'de

- Bakan Arslan: - "(AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığına yapılan saldırı) Bu ateş açma olayı her ne amaçla olursa olsun kınadığımız, lanetlediğimiz bir şey. Biz huzuru, kardeşliği istiyoruz. Bu yolda hiç kimsenin yanlış içinde olmamasını yeğliyoruz" - "Denizler istediği kadar dalgalı olsun, önünüzde doğru rotada yol aldığına inandığınız geminin iz suyuna girerseniz kazasız belasız hedefinize ulaşırsınız. Hedefimiz belli, ülkemizi 2023'e, 2053'e, 2071'e çok daha sağlıklı, güvenli ve büyür şekilde götürmek. İyi ekiple, iyi önderlerle, iyi yol göstericilerle yol alıyoruz. Lafı laf üstüne değil, taşı taş üstüne koyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan İzmir'de

İZMİR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Denizler istediği kadar dalgalı olsun, önünüzde doğru rotada yol aldığına inandığınız geminin iz suyuna girerseniz kazasız belasız hedefinize ulaşırsınız. Hedefimiz belli, ülkemizi 2023'e, 2053'e, 2071'e çok daha sağlıklı, güvenli ve büyür şekilde götürmek. İyi ekiple, iyi önderlerle, iyi yol göstericilerle yol alıyoruz. Lafı laf üstüne değil, taşı taş üstüne koyuyoruz." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Arslan, İzmir'e her gelişinde kent halkı ve teşkilat mensuplarının olağanüstü sıcaklığıyla karşılandığını, bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye'de huzur, barış ve kardeşlik istediklerini, AK parti olarak da 14 yıldır buna hizmet ettiklerini kaydeden Bakan Arslan, barış ve kardeşliği sadece Türkiye'de değil, dünyada da istediklerini vurguladı.

"Cumhurbaşkanı'mız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere onu yol arkadaşları, sayın Başbakan'ımızla birlikte dünyanın huzuru için de olağanüstü gayret ve mücadele veriyoruz" ifadesini kullanan Bakan Arslan, bu mücadeleyi verirken hiçbir yerde sıkıntı olmamasını, insanların yanlışın içinde bulunmamasını istediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Dün gece Karabağlar İlçe Başkanlığımıza, İlçe Başkanı'mıza bir saldırı düzenlenmiş. Muhteviyatıyla ilgili emniyet çalışıyor. Başkan'ımız nezdinde İlçe Başkanı'mıza, teşkilatlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ateş açma olayı her ne amaçla olursa olsun kınadığımız, lanetlediğimiz bir şey. Biz huzuru, kardeşliği istiyoruz. Bu yolda hiç kimsenin yanlış içinde olmamasını yeğliyoruz."

AK Parti hükümetinin İzmir yatırımlarına değinerek Bakanlığının, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminden itibaren İzmir'e olağanüstü bir ilgisinin olduğunu ifade eden Arslan, hizmetleri İzmirli için yaptıklarını, ayrıca önemli, deniz aşırı ülkelere açılan, ülkenin batıdaki önemli kapısını geliştirmek, İzmir'i ve Türkiye'yi kalkındırmak, buradan ülkeye katma değer kazandırmak amacında olduklarını kaydetti.

Bu çalışmaları bundan sonra da devam ettireceklerini belirten Arslan, şunları söyledi:

"Avantajımız İzmir'i, ihtiyaçlarını ve çözümlerini çok iyi bilen bir başbakanın, İzmirli bir milletvekilinin başbakanlık yaptığı hükümette yer almak, onun oluşturduğu dümen suyunda, izde gidiyor olmaktır. Denizler istediği kadar dalgalı olsun, önünüzde doğru rotada yol aldığına inandığınız geminin iz suyuna girerseniz kazasız belasız hedefinize ulaşırsınız. Hedefimiz belli, ülkemizi 2023'e, 2053'e, 2071'e çok daha sağlıklı, güvenli ve büyür şekilde götürmek. İyi ekiple, iyi önderlerle, iyi yol göstericilerle yol alıyoruz. Lafı laf üstüne değil, taşı taş üstüne koyuyoruz."

İstanbul - İzmir Otoyol Projesi'yle ilgili, İstanbul'un, Kocaeli'nin, Bursa'nın, Yalova'nın, Balıkesir'in, Manisa'nın İzmir'e yaklaşmasının, limanları kullanarak deniz aşırı yük gönderebilmek manasına geldiğini dile getiren Bakan Arslan, "Bu sene sonunda Bornova'da Belkahve Tünelleri de dahil 20 kilometrelik kısmı daha bitirip 25 kilometrelik kısmı hizmete sunmuş olacağız. Orhangazi'ye açılmış durumda otoyol. Sene sonu Bursa'ya kadar açmış olacağız." dedi.

Arslan, Menemen - Aliağa - Çandarlı otoyolunun ihale sürecinin başladığını, 15 Şubat'ta teklifleri alıp 76 kilometrelik kısmını da otoyola kavuşturmuş olacaklarını ifade ederek, Çeşme Alaçatı Havalimanı'yla ilgili tüm çalışmaları bitirdiklerini, kamulaştırmaların tamamlandığını, mart ya da nisan ayında projesini de bitirerek yap işlet devret modeliyle ihalesini gerçekleştirmiş olacaklarını kaydetti.

Körfez Geçişi Projesi'nin de sadece İzmir için değil, Türkiye için önemli olduğunu, İzmir'in ulaşım erişiminin kolaylaştırılmasının bölge üzerinden ihracatın artabilmesi anlamına geldiğini söyleyen Bakan Arslan, ÇED sürecinin bu yıl sonu itibarıyla bitmiş olacağını, 2017 yılı başı itibarıyla da yapıma ilişkin ihale sürecini başlatacaklarını ifade etti.

Arslan, Sabuncubeli Tüneli çalışmalarının hızla devam ettiğini, gelecek yıl 8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan gece yarısı, "ay ışığı gördü" töreniyle hem İzmir'in hem Manisa'nın kurtuluşunu kutlayacaklarını kaydetti.

- "4 bin kilometre demiryolu hattında çalışıyoruz"

Türkiye'nin yüksek hızlı tren ağlarıyla örülmesinde önemli mesafeler katettiklerine dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

"Ecdad yokluklar içinde ülkeyi demir ağlarla örmek adına olağanüstü gayret sarf etmiş. Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde, Ulu Önder Atatürk'ün de bu işe verdiği önem çerçevesinde yılda ortalama 138 kilometre demiryolu yapmışız. Sonra 50-55 yıl demiryolu ihmal edilmiş. Yılda ortalama 18 kilometre yol yapar hale gelmişiz. Ancak AK Parti hükümetleriyle birlikte sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımızın 'demiryolu tekrar devlet politikası haline gelmeli' talimatlı çerçevesinde, bu talimatı gerçekleştirdik. Yılda ortalama 150 kilometre demiryolu yapmış durumdayız. Şu an yaklaşık 4 bin kilometre demiryolu hattında çalışıyoruz. AK Parti hükümetlerine kadar ülkenin sahip olduğu demiryolu ağının 11 bin kilometrenin altında olduğunu düşünürseniz, şu an 4 bin kilometre demiryolunda, üstelik de çoğunluğu yüksek hızlı tren hattı olmak üzere çalışılıyor olması başlı başına bir başarıdır. Bu başarının taçlanması adına Ankara'dan Afyon'a kadar olan kısmının inşaatında neredeyse yarıya gelindi, Afyon sonrası ihale süreçlerini yaptık. En son Banaz-Eşme'yi yapmıştık, şimdi Eşme-Salihli arasını da bu ay içerisinde ihale ediyoruz. Böylece İzmir-Ankara arasındaki yüksek hızlı tren hattında çalışmaya başlamadığımız hiçbir alan kalmamış olacak. YHT ile birlikte İzmir'i Orta Asya'ya bağlamış olacağız. İzmir'i ülkemizin doğusuna, oradan da Bakü üzerinden Türkmenistan, Kazakistan'a kadar bağlamış olacağız. Biz bölgede bir proje yaparken ülkemiz ve dünya açısında ne anlama geldiğini bilerek yol alıyoruz."

Arslan, İzmir - Ankara otoyolu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, ondan önce bu yıl içeresinde Aydın - Denizli otoyolunun yüksek planlama kurulu kararını çıkararak ihale sürecini başlatacaklarını, böylece İzmir'i, Aydın'ı, Denizli'yi otoyolla bağlamış olacaklarını belirtti.

"Projeler bitti" diyerek rehavete kapılma lükslerinin bulunmadığını vurgulayan Arslan, "Yenilerine koşturmak zorundayız. Çünkü İzmir'in buna ihtiyacı var. İzmir'in sahipleri veya İzmir'i sahiplenenler bunun bilincinde. Sahiplenenler kervanından biri olarak projeleri en hızlı şekilde bitirmek adına koşturmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ziyaret sonunda İl Başkanı Bülent Delican, Bakan Arslan'a demokrasi nöbetleri sırasında Konak Meydanı'nda açılan ve halkın düşüncelerini, duygularını yazdığı demokrasi nöbeti defterini verdi.


Yorumlar