Tutuklu konsolosluk çalışanıyla ilgili yeni gelişme

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan Amerikan Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, yarın avukatıyla görüşecek. Topuz'un şu ana kadar avukat ya da ailesiyle görüşme talebi olmadığı ortaya çıktı. ABD elçiliği ise, Topuz'un avukatıyla görüştürülmediğini ileri sürmüştü.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu konsolosluk çalışanıyla ilgili yeni gelişme

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile ABD arasında vize krizine neden olan tutuklu konsolosluk çalışanıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Büyükelçiliğinin, "Avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmüyor" şeklinde iddialarda bulunduğu tutuklu şüpheli Metin Topuz'un bu yönde hiçbir talebi olmadığı ortaya çıktı. Dün ilk kez başvuru yapıldığı ve başvuru talebinin olumlu cevaplandırıldığı açıklandı. 

Adalet Bakanı Gül, tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanının avukatıyla görüştürülmediği iddialarına ilişkin, "Düne kadar herhangi bir başvuru Başsavcılığa yapılmamıştır konsolosluk görevlisi tarafından. Dün itibarıyla 'avukatımla görüşmek istiyorum' diye bir talebi oldu, anında bunun teknik olarak hazır olduğu ifade edildi. Dün yapılan başvuru neticesinde Cuma günü, yarın görüşeceğini ifade etti." dedi.
 

Yorumlar