"Türkiye'de Demokrasi Mücadelesi Paneli"

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok: - "OHAL'in uzatılmasını doğru bulmuyor, TBMM’nin görev alması gerektiğinin altını çiziyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'de Demokrasi Mücadelesi Paneli"

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, olağanüstü halin (OHAL) uzatılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, TBMM'nin görev alması gerektiğinin altını çizdiklerini söyledi.

Altıok, CHP Karabağlar İlçe Başkanlığının Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye'de Demokrasi Mücadelesi" konulu panelde yaptığı konuşmada, hükümetin OHAL sürecinde kendi iktidarını tahkim etmek istediğini öne sürdü.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi eli kanlı darbe girişimini atlattığını anlatan Altıok, "Bir darbe girişimini atlattık fakat AKP darbe girişimi sonrası gerçekleştirdiği uygulamalarla çok sayıda hak ihlaline kapı araladı, gözaltı merkezleri ve cezaevlerinden çok sayıda işkence iddiası bize ulaştı, binlerce insan haksızlığa uğradı, çok sayıda solcu, Atatürkçü öğretmen kamudan tasfiye edildi, darbeyle ilgisi olmayan gazeteler, radyolar kapatıldı. Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay hala cezaevinde." diye konuştu.

OHAL imkanlarıyla OHAL kapsamı dışında hukuksuzluk inşa edildiğini ileri süren Altıok, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu onaylamıyoruz. OHAL'in uzatılmasını doğru bulmuyor, TBMM’nin görev alması gerektiğinin altını çiziyoruz." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin mizansen olmadığını, örgütün uzun yıllar boyunca devlet içinde yer aldığını ve bu örgütlenmeyi başarıyla gerçekleştirmek için de kumpas davalarını kullandığını, en sonunda darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.


Yorumlar