'Türkiye'yi bölmek isteyen' CHP'li vekile tepki

İzmir'in Türkiye'den ayrılarak AB'ye katılmasını isteyen CHP'li milletvekiline AK Parti'den tepki geldi

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'yi bölmek isteyen' CHP'li vekile tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in "Biz Avrupalı olmaya hazırız. Biz bazen diyoruz ki 'gerekirse İzmir ayrılsın', yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı" sözlerine ilişkin, "Karış karış zorluk, yokluk içinde kazanılan vatanımız bir bütündür. Yiğit'in açıklamaları bu anlamda İzmir'imiz için kabul edilemez." dedi.

Hotar, CHP'li Yiğit'in Kayseri'deki konuşmasındaki sözlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

"Avrupalı olmak, Türkiye gibi bir ülkeyi yıllardır bekletirken, daha geri şartlardaki ülkeleri üyeliğe hiç ev ödevi vermeden almaksa, Bosna katliamı olurken sessiz kalmaksa, binlerce mülteciye duyarsız kalmanın ötesinde çocukları taciz etmekse, dünyadaki açlık, savaşlar ve gözyaşını görmezden gelmekse, her fırsatta parmağını Türkiye'ye ayar vermek için sallamaya cüret etmekse ve daha onlarca örnek..." diyen Hotar, şöyle konuştu:

"CHP'li Milletvekili Ali Yiğit dışında hiçbir İzmirli'nin Avrupalı olmaya çalışmayacağından ve böyle bir özenti içinde olmayacağından eminim. Bize Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bireyleri olmanın şerefi yeter. Karış karış zorluk, yokluk içinde kazanılan vatanımız bir bütündür. CHP Milletvekili Ali Yiğit'in açıklamaları bu anlamda İzmir'imiz için kabul edilemez. Tarih bilincinden ve milli duygulardan yoksun olduğuna ihtimal vermek istemediğimiz Sayın CHP'li vekilin bu talihsiz açıklamasından geri dönmesini bekliyoruz."

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise Türkiye'nin düşmanlarının ve bölücü odakların değirmenine su taşıyan bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşun ve kurtuluşun simgesi olan İzmir'in Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yakan kent olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken bütün önemli mesajlarını İzmir'den duyurduğunu anımsattı.

İzmir'in emperyalizme karşı direnişin, işgale karşı dik duruşun simge kenti olduğunu vurgulayan Kaya, şu görüşlere yer verdi:

"Bu açıklamalar, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan herkesi incitmiştir. Biz CHP'nin HDP'nin sırt dayanağı olmaktan vazgeçmesini beklerken, kendileri tavır ve eylemleriyle HDP'yi gölgede bırakır olmuşlardır. Türkiye'nin düşmanlarının ve bölücü odakların değirmenine su taşıyan bu açıklama kabul edilemez. İzmir kuruluşun ve kurtuluşun simge kentidir. Anadolu coğrafyasından, Anadolu'nun kadim şehri ve mihenk taşı İzmir'i kopartmak düşüncesi tam anlamıyla bölücülüktür.

Sayın Yiğit, bu açıklamasıyla düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'in, şanlı bayrağımızı göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin'in ruhunu incitmiştir. Görüyoruz ki Sayın Yiğit aklını ve kalbini Avrupalılara vermiş. Kendisine tavsiyem, aklını ve kalbini önce Anadolu'ya vermesidir. Türkiye'nin milletvekili, "Önce Türkiye" demeli. Çok meraklıysa gitsin, Avrupa Birliği'nin vekili olsun. CHP, Türkiye'nin düşmanlarının değirmenine su taşımanın da ötesinde, bu açıklamayla onların safına geçtiğini cümle aleme ilan etmiştir. Bu hiçbir yurttaşımızın ve İzmirli hemşehrimizin aklına gelmeyecek bir düşüncedir. İzansızlıktır. Sayın Yiğit'in bu hezeyanlarına İzmirli hemşehrilerim en güzel cevabı verecektir."

CUMHURİYET'E SAYGISIZLIK

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Yiğit'in sözlerine tepki göstererek bu açıklamanın vatanın bölünmez bütünlüğüne aykırı olduğunu savundu.

Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, Yiğit'in sözlerinin bazı CHP'lilerin bilinçaltında yatan "bölücülük duygusunu" ortaya çıkarttığını iddia ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizin dört bir yanından, kadirşinas hemşehrilerimizin yaşadığı nezaket ve hoşgörüsüyle dünya tarihine geçmiş İzmir'imizi ülkemizden ayırarak, yıllardır bizlere zulüm eden mensuplarının teröre destek olduğu Avrupa Birliği'ne girmesini istemek nedendir? Bu ifade şaşırtıcı ve akıllara durgunluk verici bir ifadedir. Herhalde şaşırmış olmalı, çünkü normal ve aklıselim bir insanın böyle bir açıklama yapmış olacağını düşünmüyorum. Yiğit bu açıklama ile Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kutsal emaneti olan Cumhuriyetimize ve Misakımilli sınırlarımıza da saygısızlık yapmıştır. Bu açıklama bazı CHP'lilerin bilinçaltında yatan bölücülük duygusunu da apaçık ortaya çıkartmıştır."
 

Yorumlar