"Türkiye, birilerinin hizaya getireceği ülke değildir"

- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Boşuna heveslenmeyin. Kimi kullanırsanız kullanın, kimin arkasına hangi gücü verirseniz verin, kimi silahlarınızla desteklerseniz destekleyin, aziz milletimiz buradadır ve bu oyunları bozacak güce, ferasete, kararlılığa ve cesarete sahiptir" - "Siyasi ve ekonomik bağımsızlığı olmayan milletlerin ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, güçlü bir şekilde ileriye gitmeleri mümkün değildir. İşte yeni Türkiye, bu anlamda hem Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını artıran, güçlendiren, kuvvetlendiren ve böylece Türkiye'nin hizaya getirilmeye çalışılan bir ülke olmasının önüne geçen bir anlayışla yoluna devam ediyor. Türkiye, birilerinin hizaya getireceği, haddini bildireceği bir ülke değildir"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye, birilerinin hizaya getireceği ülke değildir"

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Boşuna heveslenmeyin. Kimi kullanırsanız kullanın, kimin arkasına hangi gücü verirseniz verin, kimi silahlarınızla desteklerseniz destekleyin, aziz milletimiz buradadır ve bu oyunları bozacak güce, ferasete, kararlılığa ve cesarete sahiptir." dedi.

Kurtulmuş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu güzel hizmette emeği bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye'nin, yeni Türkiye istikametinde yürümesinin önünde belli kilometre taşları olarak görülebilecek hususların bulunduğunu, bunlardan birinin devlet-millet kaynaşması olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Devletin, gerek seçilmiş yöneticilerin gerek atanmış yöneticilerin, herkes milletin hizmetindedir. Söz sahibi de karar sahibi de bizzat milletin kendisidir." diye konuştu.

Devlet-millet kaynaşmasının ne manaya geldiğinin 15 Temmuz akşamında görüldüğünü hatırlatan Kurtulmuş, bundan sonra bu memlekette milletin istediğinden başka hiçbir şeyin olmayacağını, milletin emrinde başka emir veren hiçbir mekanizmanın bulunmayacağını bildirdi.

Yeni Türkiye yolunda bir diğer önemli konunun da "Medeniyetin köklerine dönmek, tarih ve kültürle, geçmişle barışmak" olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Ekonomik ve siyasi olarak Türkiye'nin bağımsızlığını pekiştirme" konusunun da bir diğer önemli madde olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Siyasi ve ekonomik bağımsızlığı olmayan milletlerin ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, güçlü bir şekilde ileriye gitmeleri mümkün değildir. İşte yeni Türkiye, bu anlamda hem Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını artıran, güçlendiren, kuvvetlendiren ve böylece Türkiye'nin hizaya getirilmeye çalışılan bir ülke olmasının önüne geçen bir anlayışla yoluna devam ediyor. Türkiye, birilerinin hizaya getireceği, haddini bildireceği bir ülke değildir."

- "Türkiye, sadece şu andaki sınırlarımızdan ibaret değildir"

Yeni Türkiye'nin güçlenmesinin, "Türkiye'nin gönül coğrafyasına el uzatma imkanının çoğalması" demek olduğuna işaret eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, sadece şu andaki sınırlarımızdan ibaret değildir. Türkiye'nin sınırları bunun çok ötesindedir. Türkiye, yeni Türkiye istikametinde yürüdükçe, hem ekonomik gücü artıyor hem siyasi gücü artıyor hem dünyanın dört bir tarafına Türkiye'nin eli ayağı uzanıyor. Ayrıca dünyadaki dört bir tarafındaki mazlumlar da Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Onun için güçlü olmak, sağlamak durmak mecburiyetindeyiz. Eğitim hayatımızla, ticaretimizle, sanayimizle, ekonomimizle güçlü olmak durumundayız. Birileri de biliyor ki 'Türkiye güçlü olursa istediklerimizi yapamayız. Türkiye'yi parmağımızı sallayarak hizaya sokamayız. Türkiye'nin gönül coğrafyasında istediği şekilde dostlarıyla buluşmasının önüne geçemeyiz. Türkiye'nin yer yüzünde hakkaniyeti, adaleti dile getiren sesini kısamayız.' Dolayısıyla ne yapalım? 'Ne kadar maşamız varsa kullanalım, Türkiye'nin önünü keselim. PKK'yı, PYD'yi, DEAŞ'ı sürelim, yetmedi FETÖ'yü sürelim, içeriden ve dışarından Türkiye'nin önünü kesmeye çalışalım.' Boşuna heveslenmeyin. Kimi kullanırsanız kullanın, kimin arkasına hangi gücü verirseniz verin, kimi silahlarınızla desteklerseniz destekleyin, aziz milletimiz buradadır ve bu oyunları bozacak güce, ferasete, kararlılığa ve cesarete sahiptir."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bazı milletvekilleri, iş adamları ve protokol üyeleriyle, UÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve beraberindekiler daha sonra derslikleri gezerek, öğrencilerle sohbet etti.


Yorumlar