Türk Dil Bayramı

- Başbakan Yıldırım: - "Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Türk Dil Bayramı

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir dilin varlığını devam ettirebilmesinin, o dili konuşanların millet olma şuuruna varmaları ve kendi kültürüne sahip çıkma hassasiyetlerine bağlı olduğunu belirtti.

Türkçenin milli kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarabilecek en kıymetli miras olduğuna dikkati çeken Yıldırım, dünyanın en eski dillerinden biri olan Türkçenin, konuşulduğu coğrafyanın genişliği, konuşan nüfusun büyüklüğü ve kelime zenginliği açısından dünyanın en yaygın, en önemli dilleri arasında yer aldığını bildirdi.

Kardeş ülke ve toplulukları kaynaştıran Türkçenin Türk milli kültürü ve milli kimliğinin ana unsuru olduğunu vurgulayan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Nice mütefekkir, alim ve şairimiz yüzyıllar boyunca dilimizi nakış nakış işlemiş, Türkçenin gelişmesinde ve medeniyetimizin inşasında büyük pay sahibi olmuşlardır. Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramını kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Yorumlar