Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Tasarısı, Genel Kurul'da

- Başbakan Yardımcısı Şimşek: - "İnşallah önümüzdeki dönemde, hepinizin desteğiyle, Patent Kanunu gibi, vergi reformundan tutun bir çok reformu hayata geçireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Tasarısı, Genel Kurul'da

TBMM (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bu yıl çok büyük badireler atlattığını belirterek, "İnşallah önümüzdeki dönemde, hepinizin desteğiyle, Patent Kanunu gibi, vergi reformundan tutun birçok reformu hayata geçireceğiz." dedi.

Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı üzerinde söz aldı.

Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın çalışmasına göre, KOBİ'lerin varlıklarının yüzde 44'ünün makine, teçhizat ve yüzde 34'ünün alacaklardan oluştuğunu belirtti.

Şimşek, KOBİ'lerin varlıklarının yüzde 78'inin makine, teçhizat ve alacaklardan oluştuğunu, ancak bunların kredi talebinde rehin olarak kullanılamadığını ifade etti.

Finansmana erişimde en büyük engeli bunun oluşturduğunu anlatan Şimşek, KOBİ'lerin taşınmazların toplam varlıkları içindeki payının sadece yüzde 22 de kaldığını, o nedenle düzenlemenin çok önemli reform olduğunu vurguladı.

Tasarıyla ilgili toplantıların bir kısmını kendisinin de yönettiğini aktaran Şimşek, ilgili bakanlığın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olduğunu, kendisinin de tasarıyı devrettiğini bildirdi.

Şimşek, tasarıyı hazırlarken sadece finans kesimiyle değil, bütün kesimlerle yakın diyalog kurduklarını, çok güzel bir tasarıyla Genel Kurul'un karşısında olduklarını anlattı.

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bu yıl çok büyük badireler atlattığına işaret ederek, "(Reformlar konusunda ilerleme yok) şeklinde bir hava vardı. Bu yıl şubatta AR-GE reformunu yaptık, Mayısta işgücü piyasasının esnekliğini, istihdamı artıracak önemli reform yaptık.Temmuzda, Ağustosta özellikle yatırım ortamını iyileştirecek, işletmeler üzerinde yükleri azaltacak, tasarrufları artıracak çok önemli düzenlemeler yaptık. Önümüzdeki dönemde inşallah, hepinizin desteğiyle, burada yapacağımız yoğun, güzel çalışmalarla Patent Kanunu gibi, vergi reformundan tutun bir çok reformu hayata geçireceğiz." diye konuştu.


Yorumlar