TBMM'nin 2018 ajandası

-TBMM Başkanlığı: -"Söz konusu ajandada resmi bayramların tamamına ilişkin bilgiler kaydedilmiştir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM'nin 2018 ajandası

TBMM (AA) - TBMM Başkanlığından, TBMM'nin 2018 ajandasında resmi bayramların tamamına ilişkin bilgilerin yer aldığı bildirildi.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2018 yılı TBMM Ajandasının, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığına bağlı basımevi tarafından tasarlandığı ve baskısının kurumsal imkanlarla gerçekleştirildiği belirtildi.

Ajandada, 15 Temmuz 2018 Pazar gününün yer aldığı bölümde, hain darbe teşebbüsünün yaşandığı gecede TBMM’de yaşananlara ve yıl dönümünde TBMM’de düzenlenen "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programına ait genel karelere yer verildiği vurgulanarak, "Millet olarak 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız…" söyleminden hareketle, TBMM ajandasında o geceye ait kareler, o gece TBMM’de bulunan milletvekillerinin ve şehitlerin listesinin yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ajandada resmi bayramların tamamına ilişkin bilgiler kaydedilmiştir. Bunun yanında, TBMM’nin açılış yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili özel tasarım uygulamasına gidilmiştir. Toplumu yanıltıcı beyanların önüne geçmek ve kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlamak gayesiyle bu açıklama yapılmıştır."

Yorumlar