TBMM KİT Komisyonu

- Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın: - "Banka, kanuni takipteki alacaklarını hiç hesaba katmadan bile mevduat kıymetleri ve diğer alacaklarının tahsili ile bütün borçlarını ödeyebilmekte ve 630 milyon lira artıya geçmektedir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM KİT Komisyonu

TBMM (AA) - Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Banka, kanuni takipteki alacaklarını hiç hesaba katmadan bile mevduat kıymetleri ve diğer alacaklarının tahsili ile bütün borçlarını ödeyebilmekte ve 630 milyon lira artıya geçmektedir" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, başkanlığında toplanan TBMM KİT Komisyonunda, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası AŞ'nin 2013-2014 yılı hesapları görüşüldü.

Sayın, komisyonda yaptığı sunumda, bankanın yeniden yapılandırma kapsamına alınarak, ticari gayrimenkullerinin TOKİ'ye devredildiğini hatırlattı.

Sıra cetvelindeki diğer alacaklılarının sayısının 537, alacak tutarlarının da 23 milyon lira olduğunu belirten Sayın, söz konusu alacaklılara ödemelerin Hazineye olan borçların bitmesinin ardından başlayacağını ifade etti. Sıra cetvelinde Hazinenin üzerinde yer alan 4 alacaklıya 5 milyon lira ödeme yapıldığını anlatan Sayın, böylece Hazinenin üzeride 1. ve 2. sırada alacaklıların kalmadığını vurguladı.

Bankanın eylül ayı itibarıyla dönem karının 57 milyon lira olarak tespit edildiğine dikkati çeken Sayın, "Banka, kanuni takipteki alacaklarını hiç hesaba katmadan bile mevduat kıymetleri ve diğer alacaklarının tahsili ile bütün borçlarını ödeyebilmekte ve 630 milyon lira artıya geçmektedir. Banka bugüne kadar, takipteki firmalardan yaptığı tahsilatları cari harcamalarında kullanmamış ve tahsilatlarının tamamını faiz getirileriyle Hazineye aktarılmıştır. Banka tasfiye sürecinde Hazineye hiçbir şekilde ek bir yük getirmemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayın, bankanın tüm borçlarını ödeyebilecek durumda olduğunu belirterek, tasfiyenin Hazineye maksimum faydayı sağlayacak şekilde bir an önce sonuçlandırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Görüşmelerin ardından, bankanın 2013-2014 yılı hesapları genel görüşe sunuldu.

Yorumlar