TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

-"Terörü amasız ve koşulsuz olarak lanetleyebilmek ayrıca adını anmadan değil failini belirterek terörün her türlüsüyle arasına mesafe koyabilmek barışa en büyük hizmet olacaktır" -"Masum insanları öldürerek barış getirebileceğine inananlar ile bu teröre göz yumanlar aynı vicdan tarafından yargılanmaya mahkumdurlar"

Google Haberlere Abone ol
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Terörü amasız ve koşulsuz olarak lanetleyebilmek ayrıca adını anmadan değil failini belirterek terörün her türlüsüyle arasına mesafe koyabilmek barışa en büyük hizmet olacaktır." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, AK Parti Hakkari milletvekili adayı Ahmet Budak, AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in terör örgütü PKK tarafından öldürülmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

PKK'nın yaptığı katliamlara sessiz kalmanın maktul yakınlarına ve millete yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu belirten Yeneroğlu, "PKK terör örgütü siyasi cinayet işlemeye devam ediyor. İşlenen cinayetler PKK'nın geçmişte olduğu gibi kendisinden farklı düşünen Kürtlere yaşam hakkı tanımadığını göstermektedir. Bu noktada HDP'nin de açık ve net bir biçimde olmasa da cinayetleri kınamasının, özellikle katillere ve siyasi suikastların motivasyonlarına işaret etmemesi sebebiyle inandırıcılığı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü PKK'nın geçen bir yıl içerisinde Diyarbakır, Van, Elazığ ve Şırnak başta olmak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde pek çok saldırı gerçekleştirdiğini anımsatan Yeneroğlu, "HDP'nin bu saldırılar karşısında sergilediği tutum, PKK terörüne karşı çıkan Kürtlerin makbul Kürt olarak görülmediğine ve PKK faşizminin meşru bir direnç noktası olarak kabul edildiğine yönelik ciddi soru işaretleri oluşturmaktadır." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, Kürt siyasal hareketinin temsilcisi olduğunu iddia eden HDP'den beklenenin "dostlar alışverişte görsün" yaklaşımından vazgeçip toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek inandırıcı bir duruş olduğunu bildirdi.

Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Terörü amasız ve koşulsuz olarak lanetleyebilmek ayrıca adını anmadan değil failini belirterek terörün her türlüsüyle arasına mesafe koyabilmek barışa en büyük hizmet olacaktır. Masum insanları öldürerek barış getirebileceğine inananlar ile bu teröre göz yumanlar aynı vicdan tarafından yargılanmaya mahkumdurlar.

Bu düşüncelerle gerçekleştirilen elim saldırılarda hayatını kaybeden değerli yurttaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve AK Parti Teşkilatına başsağlığı diliyor, terörün yok edilmesi için özellikle HDP’yi sorumlu ve samimi davranmaya davet ediyorum."

Yorumlar