TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.Başkanvekili Bahçekapılı, memleketi Trabzon'un Maçka ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılının kutlandığını belirterek, milletin,...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Başkanvekili Bahçekapılı, memleketi Trabzon'un Maçka ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılının kutlandığını belirterek, milletin, bağımsızlığına olan büyük tutkusunun, yurdun her köşesinde olduğu gibi 100 yıl önce de Maçka'da kendini gösterdiğini ifade etti.

Bahçekapılı, "Vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper eden tüm hemşehrilerime, atalarıma rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum ve tüm Maçkalı hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyorum." diye konuştu.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, hasta tutuklu Celal Şeker'in ölümüne ilişkin konuşmasında, 16 yıldır diyaliz makinasına bağlı olarak yaşayan Şeker'in, böbrek yetmezliği sorunu yaşadığını, daha sonra da kanser hastalığına yakalandığını anlattı.

Adli Tıpın bu rahatsızlıkları görmezden geldiğini ve tahliye talebini kabul etmediğini savunan Taşdemir, kurumun siyasi bir karar verdiğini iddia etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ilde kurulması planlanan termik santrallerin tüm Tekirdağlılar'ı rahatsız ettiğini ileri sürerek, Çerkezköy'de kurulması düşünülen termik santralden ise 1 milyon kişinin olumsuz etkileneceğini belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, ilde son yıllarda yapılan yatırımlarla ekonomin geliştiğini ifade etti.

- Kılıçdaroğlu'nun geçirdiği operasyon

Başkanvekili Bahçekapılı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir ameliyat geçirdiğini aktararak, "Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve CHP Grubu'na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir an evvel çalışmalarına başlamasını diliyorum." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, küçük bir operasyon geçirdiğini vurgulayarak, siyasi parti grupları ve Hükümet tarafından gösterilen ilgiye teşekkür etti. Altay, "Genel Başkanımız, yaklaşık 15-20 dakika içinde taburcu olacak. Bir iki gün belki istirahat edecek. Sağlık durumu gayet iyidir." açıklamasını yaptı.

- "Türkiye topyekun bir kuşatma altında"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Zeytin Dalı Harekatı'nın uluslararası kamuoyunu hareketlendirmekle birlikte bölge dinamiklerini de etkilediğine işaret ederek, "Türkiye'ye karşı emperyalist ülkeler ve onların taşeronları aracılığıyla topyekun bir kuşatma ve saldırı stratejisi uygulanmaktadır. İstiklal ve istikbalimizden taviz veremeyiz. Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyi arasındaki terör koridoru mutlaka kesilmelidir." diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, halen gözaltında bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'a yapılanın, partilerine yönelik siyasi darbenin devamı olduğunu savundu.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin kapatılmasını da eleştiren Beştaş, "Cumhuriyet tarihinin en kanlı bombalı katliamının mağdurlarına bir araya gelme, yas tutma hakkı tanınmıyor." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin kritik günlerden geçtiğini ve ABD ile yoğun diplomatik görüşmelerin gerçekleştirildiğini anımsatarak, Türkiye'nin, Afrin konusunda tutarlı politikalarla birlikte tutarlı söylemlerin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

- "TSK, İdlib'deki cihatçı unsurları temizleyecek mi, koruyacak mı?"

Türk askerinin İdlib'de de görev aldığını anımsatan Altay, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, İdlib'deki cihatçı unsurları temizleyecek mi, koruyacak mı? Bu konuda somut, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama bekliyorum." ifadesini kullandı.

Adalar konusunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı dil birliğine davet eden Altay, "Böyle hassas bir konuda Cumhurbaşkanı başka bir perdeden, Başbakan başka bir perdeden konuşursa bu da doğru değil." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Zeytin Dalı Harekatı'nın memleket ve beka meselesi olduğunu belirterek, buna destek verenlere teşekkür etti.

İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bir taraftan harekata destek verip bir taraftan 'Afrin'e girilmesin' açıklaması yapılması, Mehmetçiklerimizle birlikte sınır ötesinde bölücü terör ve teröristlerle omuz omuza mücadele eden ÖSO'ya terör örgütü ithamında bulunanların, sivil kayıp kaygısına kapılanların, insan hakları, barış kavramlarını kendilerine kabul olarak terör sözcülüğü yapanların, ABD Kongresine sunulan Suriye İstihbarat Raporunda YPG'nin, PKK'nın Suriye'deki milis gücü olarak yer almasına çıt çıkarmamış olmaları da dikkat çekicidir."

İnceöz, harekatın, bölgede yaşayanların güvenliğini sağlamak adına yapıldığını, bölgesel barışa ve huzura hizmet ettiğini vurguladı.

Söz alan grup başkanvekilleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Yorumlar