TBMM Genel Kurulu

- AK Parti Grup Başkanvekili Muş: - "Türkiye, her zaman her koşulda KKTC ve halkının yanındadır"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye'nin, her zaman her koşulda KKTC ve halkının yanında olduğunu bildirdi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirterek, KKTC ile hakların "artık söylenmekten dahi kaçınıldığını" öne sürdü.

Özkoç, Türkiye ile KKTC'nin çıkarlarının bir olduğunu vurgulayarak, "KKTC'de kazanımların tekrar geri alınması, adalarla ilgili hakların, hukukun tanınması, dünyaya karşı Türkiye'nin istikrarlı, güçlü devlet olduğunun gösterilmesinin sağlanması için dik bir duruşa ihtiyaç vardır. Her yerde dik durduğumuz söylenirken, Kıbrıs'ta eğdiğimiz başımızı tekrar kaldırmanın zamanıdır." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Eleşkirt kırsalında çatışmada şehit düşen Uzman Çavuşa Allah'tan rahmet diledi.

KKTC'nın 34. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Muş, "Türkiye, her zaman her koşulda KKTC ve halkının yanındadır. Onların barış, huzur ve güvenlik içinde yaşaması için yardımlarını sürdürecektir." dedi.

"Kıbrıs'ta kaybedilmiş haklar, verdiğimiz taviz ya da boynumuzun bükülmesi söz konusu değildir." diyen Muş, ortada yürütülen bir müzakere sürecinin bulunduğunu kaydetti.

Muş, "KKTC'de mevcut haklardan şimdiye kadar bir taviz verilmemiştir, verilmeyecektir. Kimseye karşı da boynumuz bükük değildir." ifadesini kullandı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümünü kutladı.


Yorumlar