TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Soluk:

-"Türkiye 2,7 milyon Suriyeliyi misafir ediyor. Bu, AB üyesi bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Soluk:

TBMM (AA) - TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Habib Soluk, Türkiye'nin 2,7 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini; bunun AB üyesi bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti.

Soluk, Almanya Federal Meclisi Ulaştırma ve Dijital Altyapı Komisyonu Başkanı Stephan Kühn ve beraberindeki heyetle görüştü.

Soluk, görüşmede yaptığı konuşmada, komşuluğun sadece kişilere ve ailelere mahsus olmadığını; çağımızda komşuluğun, iletişim ve teknolojinin sayesinde coğrafi sınır tanımayan, uzak noktalara kadar erişebilen bir birlik ve beraberliği mecbur kıldığını ifade etti.

"Türkiye ve Almanya olarak büyük geçmişin şanslı torunları olarak bize düşen görev tarihteki çelişkileri günümüzde pozitif bir enerjiye çevirmektir." diyen Soluk, ziyaretin, iki ülkenin ekonomik, sosyal ve ticari ilişkilerini artırmasını, birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlamasını diledi.

Komisyonun çalışmaları hakkında ve ulaştırmada 2023 hedefleriyle ilgili bilgi veren Soluk, Türkiye'nin 2.7 milyon Suriyeliyi misafir olarak kabul ettiğini bildirdi. Soluk, "Bu rakam, AB üyesi 27 ülkenin bazılarının nüfusundan daha fazla. Küçümsenemeyecek insani bir haraket." dedi.

Kühn de ikili ilişkileri daha ileriye taşıma amacında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuzda gördüklerimiz bizleri de son derece endişe ve üzüntüye itti. İnsanların, bu haince girişime karşı tüm demokratik ve hukuk devleti olanaklarını kullanarak karşı çıkmalarını biz de takdir ediyoruz. Siz de burada TBMM'de seçilmiş vekiller olarak zor saatler, anlar geçirdiniz, biliyoruz. Bugün burada seçilmiş olan milletvekilleriyle bir araya gelmekten çok mutluyum."


Yorumlar