TBMM Başkanvekili Aydın, Jensen ile görüştü

- Aydın: - "Terörle mücadele sürecinde Avrupa Konseyi'nden beklentimiz, denetim sürecinde yetki belgesi iptallerinin bir maşa olarak kullanılmaması, terörizme çanak tutan ve makul olmayan eleştirilerle Türk kamuoyunun Avrupa'ya olan inancının sarsılmasına neden olunmaması yönündedir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanvekili Aydın, Jensen ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Terörle mücadele sürecinde Avrupa Konseyi'nden beklentimiz, denetim sürecinde yetki belgesi iptallerinin bir maşa olarak kullanılmaması, terörizme çanak tutan ve makul olmayan eleştirilerle Türk kamuoyunun Avrupa'ya olan inancının sarsılmasına neden olunmaması yönündedir." dedi.

Aydın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Mogens Jensen başkanlığındaki heyeti TBMM Başkanlık Divanı Salonu'nda kabul etti.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok şiddetli ve kanlı darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirten Ahmet Aydın, "Türkiye'deki demokratik kurumlar ele geçirilmek ve demokratik düzen askeri bir cunta ile değiştirilmek istenmiştir. Adeta Türkiye işgal edilmek istenmiştir." diye konuştu.

Darbe girişiminin Türkiye'deki demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının üzerindeki tehditlerin ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini anlatan Aydın, bu tehditlere karşı yürütülen mücadelede Avrupa Konseyi'nin destekleyici tavrının, Avrupa Konseyi'nin değerlerinin gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerde tesis edilmesi için önemli bir rol oynayacağını bildirdi.

Türkiye'nin bugün FETÖ'nün dışında PKK, YPG, PYG, DAEŞ, DHPK-C terör örgütlerine yönelik kapsamlı bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Aydın, "Terörle mücadele sürecinde Avrupa Konseyi'nden beklentimiz, denetim sürecinde yetki belgesi iptallerinin bir maşa olarak kullanılmaması, terörizme çanak tutan ve makul olmayan eleştirilerle Türk kamuoyunun Avrupa'ya olan inancının sarsılmasına neden olunmaması yönündedir. Türk halkının teröre karşı demokrasiye olan bağlılık ve inancının ve bu yolda atılan adımların desteklenmesi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin kuruluş amacı ve ruhuna da uygun düşecektir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Darbe girişimini kınamak için buradayız"

AKPM Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Jensen de Türkiye'nin dostu olarak ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, darbe girişimini en sert şekilde kınamak, hayatını kaybedenleri anmak ve Türk halkı ile dayanışmayı anlatmak için Türkiye'de bulunduklarını kaydetti.

Jensen, "Türk hükümeti, bu darbe girişiminin suçlularını en kısa sürede tespit eder ve cezalandırır, ümidimiz budur. Avrupa Konseyi'nin üzerine inşa edildiği temel değerler demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarıdır. Bu değerler çerçevesinde Türkiye ile diyaloğumuzu devam ettiriyoruz." dedi.


Yorumlar