TBMM Başkanı Kahraman, Steinmeier'i kabul etti

- Kahraman: "Müttefik ve dostlukları çok eski tarihe dayalı iki devletiz. Milletlerimiz arasında derin bir sevgi bağı var" - Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "(15 Temmuz darbe girişimi) Biz bu teşebbüsü şiddetle kınamaktayız"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Kahraman, Steinmeier'i kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Almanya ve Türkiye'nin, müttefiklik ve dostlukları çok eski tarihe dayalı iki devlet olduğunu ve Türk ve Alman milletleri arasında derin bir sevgi bağı bulunduğunu söyledi.

Kahraman, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Steinmeier'i Türkiye'den görmekten dolayı memnun olduğunu belirterek, "Temaslarımız inşallah müsbet geçer. Müttefik ve dostlukları çok eski tarihe dayalı iki devletiz. Milletlerimiz arasında derin bir sevgi bağı var." ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise "Burada, 15 Temmuz gecesi bu anlamlı mekanda, zira bu demokratik kurumun varlığı o gece tehdit altındaydı." dedi.

15 Temmuz gecesi insanların hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Steinmeier, darbe teşebbüsünü şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını dile getirdi.

Steinmeier, "Demokratik kurumları korumak için savunan insanlara büyük saygı duyduğumuzu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum." diye konuştu.



Yorumlar