TBMM 15 Temmuz raporu hazırlıyor

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, darbe girişimiyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlıyor

Google Haberlere Abone ol
TBMM 15 Temmuz raporu hazırlıyor
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Burdur Milletvekili Reşat Petek, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu çalışmalarında, darbe girişiminin sebepleri, gelişmesi ve sonuçlarıyla tespitler yaparak, öneriler ortaya koyacaklarını belirtti.

Petek, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, 1 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla TBMM'nin yeni yasama yılının açılacağını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) güney sınırlardaki sınır ötesi harekat teskeresinin 2 Ekim'de biteceğini anımsatan Petek, teskerenin yenilenmesi noktasında aynı gün görüşmelerin olacağını bildirdi.

Çalışmalarla ilgili olarak yetkili kurumlardan resmi bilgilerin alınması ve komisyonun gerekli göreceği kişileri çağırıp dinlemesi gerektiğine değinen Petek, şunları ifade etti: "Bizzat bilgi alınması gerekli görüldüğünde cezaevlerinde yatanlar dahil, gidip onlarla görüşmeler yapıp bu olayı aydınlatacak bilgisi olanlardan etraflı bilgilerin alınması önemli. 15 Temmuz darbe girişimini dört başı mamur bir şekilde sebepleri, gelişmesi ve sonuçlarıyla tespitlerimizi yapacağız ve önerilerimizi ortaya koyacağız. Bu, Türkiye'nin hem kendi içinde alacağı tedbirler açısından hem de dış ülkelere darbe girişiyle ilgili seçilmişlerden oluşan bir komisyonun ortaya koyacağı sağlıklı bir rapor olacak. Bu dış ülkeleri aydınlatacak vesika olması bakımından son derece önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmayı önümüzdeki 3-4 ay içerisinde yürüteceğiz."
Petek, Türkiye'de siyasi parti ayrımı olmadan vatandaşların huzuru için yapılan çalışmalara her kesimden destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, 7 Ağustos Yenikapı uzlaşma ruhunun Türkiye için önemli olduğunu, bunun korunması için ciddi gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar