Söke CHP’den 94. Yıl Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 94. kuruluş yıldönümü Aydın’ın Söke ilçesinde kutlandı. Söke CHP İlçe Yönetimi Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunum törenine CHP Aydın İl Yöneticisi...

Google Haberlere Abone ol
Söke CHP’den 94. Yıl Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 94. kuruluş yıldönümü Aydın’ın Söke ilçesinde kutlandı. Söke CHP İlçe Yönetimi Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunum törenine CHP Aydın İl Yöneticisi Müjgan Dalgıç, Söke CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ve ilçe Yönetimi ile Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten başta olmak üzere Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu gerçekleştirilirken, Söke CHP İlçe Yönetimi adına genel sekreter Yurdakoş Elgün konuşma yaptı. Elgün konuşmasında; “Bağımsızlık mücadelesinde tüm mazlum halkların örnek alıp, emperyalistlerin kin kustuğu ülkemiz üzerine, dün olduğu gibi bugün de çeşitli ayak oyunları oynanmakta, buna yerli işbirlikçiler de kucak açmaktadırlar. Son yıllarda ülkemizin yönetiminden sorumlu olanların uyguladığı teslimiyetçi politikaları ve komşularımızla sıfır sorun politikası aldatmacası ile İran, Irak ve Suriye ile ilişkilerimiz emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ederek, kopma noktasına gelmiştir. Ulusal Sınırlarımız tehdit altına girmiş, toplum parçalanma ve bölünme sürecine itilmiştir. Gelinen bu noktadan, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, halkımızın umudu, Cumhuriyetimizin kurucusu CHP önderliğinde, vatanını ve insanlarını seven yurtseverlerle birlikte, ülkemiz ve halkımız üzerine oynanan oyunların üstesinden gelebiliriz. Bunu da ancak geleceğine sahip çıkmak isteyenlerin CHP saflarında yer alması ve mücadeleye katkı vermesiyle mümkün olacaktır. CHP’nin kurulduğu 9 Eylül tarihinin, Türkiye’nin son karış toprağının düşman işgalinden kurtulup, tam bağımsızlık inancının bütün dünyaya ilan edildiği, İzmir’de düşmanın denize döküldüğü gündür. Bugün aynı zamanda hem İzmir’in kurtuluşunu hem de Türkiye’nin kurtuluşunu kutluyoruz. Partinin kurulduğu günün 9 Eylül olması tesadüf değildir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’nin kuruluşunu 9 Eylül’e denk getirmesinde büyük bir mesaj vardır. CHP bir devrim partisidir. Devrimin içinden doğmuş ve yeni bir düzen kurmuş ve yeni bir ülke oluşturmuştur. Bundan onur ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar