Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a cevap

HDP'deki 'başkanlık kavgası' giderek büyüyor. Demirtaş'ın yerine gelecek ismin 'kesinlikle bir Türk' olmaması gerektiğini savunan Hasip Kaplan'a tepkiler büyüyor. Kaplan'a önce partisinden ardından da milletekili arkadaşlarından sert tepkiler geldi. Son olarak ise Kaplan'ın kastettiği isimlerden biri olduğu tahmin edilen Sırrı Süreyya Önder'den bir açıklama geldi. Önder, Hasip Kaplan zihniyetinin hasatlıklı bir zihniyet olduğunu savundu. Öte yandan Hasip Kaplan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada partiden de siyasetten de istifa ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a cevap

Sonhaberler | Haber Merkezi

HDP'de Selahattin Demirtaş'tan boşalan başkanlık koltuğu için çıkan kavganın yankıları devam ediyor. Eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın dün akşam Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajların muhataplarından biri olan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bugün cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

Hasip Kaplan’ın yeni HDP Eş Başkanı’nın bir Kürt olması gerektiğini söylediği, paylaşımları dün akşam sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kaplan’ın açıklamalarını HDP Genel Merkezi de resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla kınadığını ve ayıpladığını duyurdu. Kaplan, paylaşımlarında HDP Eş Başkanlığı için adı geçtiği ileri sürülen Sırrı Serayya Önder için de “Sırrı gitsin film çeksin” mesajını paylaştı.

Sırrı Süreyya Önder, Kaplan’ın dünkü sözlerine bu gün yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. Önder’in açıklaması şöyle: İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.

Binlerce Kamu Çalışanı, Barış Akademisyenleri, Öğrenciler, Sanatçılar, Basın Emekçileri zor zamanlarda Kürt Halkıyla omuz omuza durmanın bedelini aşından, işinden, canından, özgürlüğünden mahrum edilmekle öderken ve bir tekinden bile bir ‘ah!’ işitilmemişken bu soytarılık hangi mazeretle açıklanabilir? Kürtlükle ve Kürt halkını gözetmekle olabilir mi? Öyle olsaydı eğer, Cizre, Sur, Nusaybin yanıp kül olurken bir kez olsun ekmeğini yediği, suyunu içtiği, vekilliğini yaptığı bu yerlere gelip bir dayanışma göstermek gerekirdi. İktidara ve zalimlere karşı o günlerde gayet ‘tutumlu’ ve ‘sinik’ davranan birisi, sıra yoldaşlık yapanlara gelince gelince böyle salyalar saçıyor. İbretliktir.

Kendi adıma Kürt halkından öğrendiklerim ve bu halkın bana kattıkları benim verdiğim emeğin kat be kat üstündedir. Bu itibarla ben bu halkın öğretmeni değil, öğrencisiyim. Ve hep böyle kalacağım. Son nefesime kadar bu halka borçlu olduğumu biliyorum. Bu sorumluluk ve borçluluk duygusu, hayatı ve mücadeleyi milletvekilliğinden ibaret sayanların anlayacağı bir hal değildir. Burada olan Türklerin tek bir sevdası vardır: İnsan kalmak! Kürtlerle yoldaşlık etmek hep ağır bedeller pahasınadır. Burası ‘abad’ olunacak bir yer değildir, bu kesin. Ama insan kalınacak bir yerdir bu da kesin.

Kongremizi, Eş genel Başkanlarımız Sayın Demirtaş ve Yüksekdağ’ın önerisiyle bir barış ve özgürlük hamlesine dönüştüreceğiz. Eş başkan seçerken Kürtlüğüne ya da Türklüğüne bakmayacağız. Fedakarlık ve kararlılığına bakarak, emek sahibi tüm bileşenlerimizin önerilerini gözeterek, birisi kadın iki yoldaşımıza bu onurlu sorumluluğu teslim edeceğiz. Geriye kalanlarımız bir eş başkan sorumluluğu ve gayretiyle demokrasi, barış ve özgürlük sürecine omuz verecektir. Olumlu yapıcı ve yol açıcı bütün öneriler ve değerlendirmeler başımız gözümüz üzeredir. Bu bize güç katacaktır ama kongreleri hiyerarşiden ibaret zanneden hiç kimsenin bu kongreyi zayıflatmasına ve itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceğiz. Başta Baluken olmak üzere bütün partililerimizi özgürleştirmeden de görevimizi tamamlamış saymayacağız. Zalimlere ve aptallara inat bunu gerçekleştireceğimizi bütün dünya görecektir.

Yorumlar

adnan hasip mikrobu gitmiş iyi olmuş