Şemdinli saldırısına hükümetten ilk tepkiler

Şemdinli'de 9 şehidin verildiği terör saldırısına hükümetten sert tepkiler geldi

Google Haberlere Abone ol
Şemdinli saldırısına hükümetten ilk tepkiler
Sonhaberler / Haber Merkezi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bu sabah yol kontrolü yapan askeri birliğe bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya hükümetten tepkiler gelmeye başladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hakkari'nin Şemdinli ilesindeki Durak Karakolu'nun bulunduğu bölgeye, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur saldırıya ilişkin, "Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, terör saldırısında şehit düşen askerlere, Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır." ifadesini kullandı.

KALKINMA BAKANI ELVAN

Saldırıya bir tepki de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi. Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, "35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah'ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız." dedi. 

BAKAN ALBAYRAK'TAN MÜTTEFİK ÜLKELERE TEPKİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ise 23. Dünya Enerji Kongresi'ndeki konuşmasında Şemdinli'de gerçekleştirilen ve 9 askerin şehit olduğu terör saldırıya ilgiyi açıklamada bulundu. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Albayrak, "Burada çok önemli bir nokta var. Cumhurbaşkanımızın uzun zamandır söylediği teröristtin ve terörün iyisinin ve kötüsünün olmadığı, benim teröristim senin teröristin olmadığı bilincinden hareketle bir kez daha bu platform aracılığıyla tüm dünyadaki dost ülkelere teröre karşı ortak bir duruş ve dayanışma sergilenmesinin gerektiğinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Bakan Albayrak, "Bu çerçevede şu terör örgütü saldırı gerçekleştirdiğinde taziye için arayıp başka bir saldırı gerçekleştirdiğinde dayanışma için aramayan ülkelere de tekrardan samimiyet çağrısında bulunmak istiyorum. Çünkü bu terör ateşi her geçen gün dünyayı ve ülkemizi, tüm bölge coğrafyasını yakmaya devam ediyor. Bu süreçte her zamankinden çok daha fazla samimiyet göstermek zorundayız" diye konuştu.

Yorumlar