Sağlık Bakanı Akdağ Adana'da

- Akdağ: - "Türkiye bir taraftan diplomatik görüşmelerini yaparken bir taraftan da kendi sınır güvenliği ve vatandaşının güvenliği için gerekenleri yapmaya devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Akdağ Adana'da

ADANA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye bir taraftan diplomatik görüşmelerini yaparken bir taraftan da kendi sınır güvenliği ve vatandaşının güvenliği için gerekenleri yapmaya devam edecek." dedi.

Bakan Akdağ, kentte yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulunup, firma yetkililerinin sunumu eşliğinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu özel ortaklığıyla yapılan hastane inşaatına ilişkin son durumu yerinde gördüklerini bildirdi.

Hastanede hazırlanan örnek odalara baktıklarına değinen Akdağ, "Bu ziyaretler mevcut projenin ince ayarlarının yapılması için fırsat teşkil ediyor. Bu hastaneler devletle özel sektörün iş birliği ile yapılıyor. Sonuçta işin patronu Sağlık Bakanlığı ama işin ağır yükünü özel sektöre bırakıyoruz. Belki 15 sene içerisinde 20 sene içerisinde vatandaşın hizmetine sokacağımız yeni hastaneleri bir kaç yıl içinde halkımızın hizmetine sokmuş olacağız." dedi.

Akdağ, Adana'daki hastanenin bin 550 yataklı hastane kompleksi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu anda içinde bulunduğumuz komplekste 6 hastane var. Burada genel hastanemiz var, kadın doğum, çocuk hastanemiz var, onkoloji yani kanser hastanemiz var, kalp damar cerrahisi hastanemiz var. Bir de yüksek güvenlikli psikiyatri hastanemiz var. İnşallah gelecek sene bu zamanlarda da umut ediyorum ki hem kente hem bölgeye hizmet veren, Cumhurbaşkanımızın adeta rüya projelerinden olan, bu hastanelerden birini de Adana'da vatandaşımızın hizmetine sokacağız. Hem Adanalılar için hem de bölgedeki diğer şehirler için. Deprem bölgelerinde şehir hastanesi olarak inşaa ettiğimiz bütün hastaneleri izolatörlü hastaneler yapıyoruz. Otoparkından peyzajına, vatandaşımızın geliş gidişinden çevre yollarına kadar inceden inceye bütün detayları düşünüyoruz."

Bakan Akdağ, bir gazetecinin devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin sorusuna, "Devletimiz gereğini yapıyor. Bunu daha önce de Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ifade etmişlerdi. Elbette biz sınırlarımızın güveliğini koruyacağız, elbette vatandaşımızın güvenliğini ön plana alacağız. Bunun içinde nereye ne kadar müdahale etmek gerekiyorsa edeceğimizi ifade etmiştik. Şu anda bunun gereği yapılıyor." yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin "ABD'den harekata ilişkin farklı yorumların geldiğini" hatırlatması üzerene Akdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye bir taraftan diplomatik görüşmelerini yaparken bir taraftan da kendi sınır güvenliği ve vatandaşının güvenliği için gerekenleri yapmaya devam edecek."

Bu arada Bakan Akdağ hastane incelemesi sırasında kendisini takip eden gazetecilerle özçekim yaptı.

Yorumlar