Saadet Partisi'nden İyi Parti'ye soğuk duş

İyi Parti'nin Cumhurbaşkanlığı referandumunda toplumu ikiye bölen ve 'Hayır bloğu' şeklinde bir kavram ortaya atanlarla yeniden aynı ittifakı kurma önerisi Saadet Partisi'nde olumsuz karşılandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İyi Parti'den gelen çağrılar üzerine, böyle bir ittifakta yer almayacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'nden İyi Parti'ye soğuk duş

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Toplumu 'Evetçiler ve Hayırcılar' olarak ikiye bölmekle suçlanan ve kendilerine 'Hayır bloğu' denilen kesimin yeniden ittifak arayışına girdiği görülüyor. Bu kapsamda İyi Parti'li Nuri Okutan, 2019 seçimlerinde de benzer bir ittifak kurma önerisi yaptı. Okutan'ın "cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda en fazla oyu alan muhalif adayın etrafında birleşilmesi" çağrısına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan cevap geldi. 

Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenen 'Ortadoğu Konferansı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Karamollaoğlu, "Bugün bir 'Hayır' bloğu oluşuyor diyebilir miyiz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yok demeyiz inşallah. Ben bunu blok diye nitelendirmenin karşısındayım. Türkiye kafi miktarda bloklaştı. Türkiye'nin meselelerini birlikte mütala edebileceğimiz bir platform oluşuyor, bu güzel bir şey. Bunun içinde ümit ederdik ki AK Parti de bulunsun. Aslında Türkiye'de çok farklı kanaatlere ve fikirlere sahip olan, sadece siyasi partiler değil, düşünce kuruluşları da bir araya gelsin. Meseleleri birlikte mütalaa edelim. Elbette farklılıklarımız olacak, birbirimizi ikna edemeyeceğimiz konular olacak. Bunu tabii karşılamak lazım. Biz farklılıklarımızı değil, ittifak ettiğimiz konuları gündeme getirerek çözüm arayalım. Farklılıklarımız sürekli olarak gündeme getirilirse buradan müspet bir şey çıkmaz. İttifak ettiğimiz konuları bir defa bağlayalım ondan sonra da farklılıklarımızı görüşürüz."

Karamollaoğlu, "İttifak dediniz. Bu ittifak toplantılarının devamı gelecek mi, özellikle 2019 yılında?" şeklindeki soruyu şöyle cevaplandırdı: "Bu platformu biz faydalı görüyoruz. Elbette bu tip konuları, iktidar partisinin de dahil olduğu çeşitli platformlarda ele almanın faydası olduğuna inanıyoruz. Siz, 'Çekişmeler olmasın, kutuplaşma olmasın, kamplaşma olmasın' diyorsanız bu mümkün. Ama hükümet, 'Oturup da aklı selimle meseleleri mütalaa ettiğimiz zaman bizim işimiz zora girer diye düşünürse, o zaman kamplaşmaya gider. O zaman çekişme doğar. Bu işe iktidarın öncülük etmesi icap eder. Ama ben bakıyorum iktidar kutuplaşmadan ümit arıyor gibi. Onu da doğru bulmuyorum."

Yorumlar

sedat öyle bir şey yok konuşmasında hatta açık kapı bırakıyor