Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

- "Vitrini, vizyonu, azmi ve heyecanıyla Türkiye'yi özlenen ve beklenen Saadet Partisi iktidarına bir an evvel kavuşturmak için kongre kararı almış bulunuyoruz" - "İnşallah 30 Ekim 2016 Pazar günü, Ankara'da Milli Görüş'e yakışır bir coşku ve heyecanla kongremizi yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin 30 Ekim 2016'da kongre yapacağını açıkladı.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülkenin terörle mücadeleden, ekonomik sıkıntılara kadar hemen her alanda zor ve kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.

Yurt içinde olduğu kadar Suriye'den de şehitler gelmeye devam ettiğini dile getiren Kamalak, bu süreçte yaşanan her olay ve tehdidin Saadet Partisi'nin ülke içerisindeki siyasi arenada ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Kamalak, Saadet Partisi'nin önerileri ve tavsiyesine uyulsaydı Türkiye'nin bugün çok farklı bir noktada olacağını savunarak, "Vitrini, vizyonu, azmi ve heyecanıyla, Türkiye'yi özlenen ve beklenen Saadet Partisi iktidarına bir an evvel kavuşturmak için kongre kararı almış bulunuyoruz. İnşallah 30 Ekim 2016 Pazar günü, Ankara'da Milli Görüş'e yakışır bir coşku ve heyecanla kongremizi yapacağız." diye konuştu.

Kamalak, 1 Ekim tarihinde geniş katılımlı istişare toplantısı yapacaklarını aktararak, dava ve parti için en hayırlı neticenin alınması için ellerinde gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından bir gazetecinin İstanbul'da otobüste darp edilen hemşireye ilişkin sorusu üzerine Kamalak, şiddetin her türüne karşı olduklarını anlattı.

Kamalak, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk önce serbest bırakıldığını daha sonra gelen tepkiler üzerine tutuklandığını belirterek, "Mahkemeler tepkilere göre değil, hukuka göre hareket etmektedirler. Ya önceki serbest bırakma kararı yanlış, ya sonraki tutuklama kararı. Ortada bir mahkeme kararı olduğu için 'o doğru bu yanlış' diyebilecek durumda değilim." şeklinde konuştu.

Yorumlar