Rusya'dan ABD'ye Esad tehdidi

Suriye'de Esad'ı koruyan Rusya, ABD'nin doğrudan saldırıya geçmesi halinde bölgede 'deprem etkisi yaratacak' değişimlerin yaşanacağını savundu

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan ABD'ye Esad tehdidi
Rusya ile ABD'nin Suriye gerilimi giderek artıyor. ABD'nin beklentilerine cevap vermemekle suçladığı Rusya'dan bugün tehdit niteliğinde bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye hükümetine karşı doğrudan saldırganlığa geçmesinin Ortadoğu’da ‘tektonik kaymalara’ sebep olacağı uyarısında bulundu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre TV Tsentr’a yaptığı açıklamada Rusya ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşmasını hatırlatan Zaharova, “Benim görevim, anlaşmaya bağlı kalmanın neden önemli olduğunu anlatmak. ABD’nin Şam ve Suriye ordusuna karşı doğrudan saldırganlığa geçmesi, sadece bu ülkenin topraklarında değil tüm bölgede korkunç, tektonik kaymaların oluşmasına sebep olur” dedi.

“(Suriye’de) rejimin değiştirilmesi siyasal bir boşluk oluşmasına neden olur ve bu boşluk da başa çıkılması mümkün olmayan ılımlılar (ki aslında bunlar hiçbir biçimde ılımlı değil, teröristler) tarafından doldurulur” diye devam eden Zaharova’ya göre, tüm bunlar da yeni bir Irak senaryosunun yaşanmasına neden olabilir: “Irak ordusunun IŞİD’in temeli olduğunu biliyoruz ve şu anda bölgede hem Rusya hem de koalisyonun mücadele ettiği her şey buradan geliyor.”
 

Yorumlar