Rize'de "Taşkınları önleme" toplantısı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Rize'de meydana gelen taşkınlara kalıcı çözüm bulmak için düzenlenen toplantıya katıldı - Bakan Eroğlu: - "Yapacağımız çalışmalar neticesinde inşallah Rize'de yaşanabilecek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Rize'de "Taşkınları önleme" toplantısı

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yapacağımız çalışmalar neticesinde inşallah Rize'de yaşanabilecek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize'de meydana gelen taşkınlara kalıcı çözüm bulmak için düzenlenen toplantıya katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki bakanın iştirak ettiği ve valilik binasında gerçekleştirilen toplantıda, dere ıslahlarının havza bazında ele alındığı "Rize İl Merkezi Şehiriçi Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı" ile alakalı adımlar görüşüldü.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Eroğlu, toplantıda Rize il merkezinde yer alan ve taşkın riski bulunan derelerin, bütüncül havza yaklaşımı ile menbadan mansaba ıslah edilebilmesi için yapılması gereken çalışmaları ele aldıklarını belirtti.

Eylem Planı doğrultusunda, yukarı havza ıslahı ve makinalı temizlik çalışmalarını, uygunsuz geçiş yapılarının yenilenmesini, dere yataklarına yapılan uygunsuz müdahalelerin tespiti ve kaldırılması ile bu konuda gerekli olan istimlakları değerlendirdiklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Rize il merkezinde yer alan dereler için DSİ, KGM, Orman Genel Müdürlüğü Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İl Özel İdare ve belediyenin yapacağı çalışmaları tek tek belirleyerek bir koordinasyon sağladık. Ayrıca Üst Koordinasyon Kurulu ve Yerel Yürütme Kurulu oluşturulması içinde bir karar aldık. Yapacağımız çalışmalar neticesinde inşallah Rize’de yaşanabilecek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçeceğiz."

Toplantıya, Bakan Eroğlu ve Arslan'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri, Devlet Su İşleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile birçok kurum ve kuruluşun yetkilileri katıldı.

Yorumlar