Pakistan Milli Meclisi Başkanı Sadık Ankara'da

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ve heyeti ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Milli Meclisi Başkanı Sadık Ankara'da
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Milli Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ve heyeti ile bir araya geldi.

Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında benzersiz dostluk ve kardeşliğin olduğunu söyledi. İki ülkenin çok derin tarihi köklere sahip olduğunu anlatan Kahraman, "Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki özel ilişki, zor zamanlarda ve ulusal davalarımızda birbirimize verdiğimiz destek ile kanıtlanmıştır." dedi.

"İLİŞKİLER ARTARAK DEVAM EDECEK"

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin, Pakistan Ulusal Meclisinde muhalefet ve iktidar tüm milletvekillerinin oy birliğiyle Türkiye ile dayanışma adına aldığı karar metninin kendine ulaştığını dile getiren Kahraman, "Bu belgeyi Meclis Başkanlarına gelen belgeler arasında en baş köşede astım ve saklıyorum." diye konuştu.
Kahraman, ülkeler arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğini bildirdi.

"DİRENİŞİNİZLE BAŞKA ULUSLARA UMUT OLDUNUZ"

Pakistan Milli Meclisi Başkanı Sadık da iki ülke arasındaki ilişkileri önemsediklerini söyledi. 15 Temmuz'daki darbe girişimini yakından takip ettiklerini, o gece büyük bir endişe duyduklarını anlatan Sadık, "15 Temmuz'da yaşananların üstesinden geliş şeklinizle ne kadar dirençli, dayanıklı ve muhteşem bir ulus olduğunuzu bizlere bir kez daha gösterdiniz. Halkın iradesinin, demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladınız, diğer uluslara umut ve örnek oldunuz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYDEN DESTEK İSTEDİ

Pakistan'da iktidar ve muhalefetteki tüm milletvekillerinin Türkiye'ye karşı aynı duruşu sergilediğini belirten Sadık, bu doğrultuda Meclis'te tüm milletvekillerinin oy birliği ile Türkiye'yi destekler nitelikte bir karar aldıklarını bildirdi.

Pakistan Milli Meclis Başkanı Sadık, Keşmir konusuna değinerek, bölgede yaşanan zulmün durması, sorunların çözüme kavuşması adına Türkiye'den destek istedi.

Yorumlar