Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'dan yeni bir açıklama

- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Yediği kurşun olmasına rağmen kışlasını teslim etmeyen albaylarımız var. Tek başına özel kuvvetler, başındaki generalimiz... Bunlar hakikaten destan yazdı. Bütün basın da birlik, beraberlik, kardeşlik sergiledi. Bu havayı devam ettirmemiz lazım. Bu, millet için çok önemli" - "(Yenikapı'da yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi) Kılıçdaroğlu'nun gelmesi mutluluk vesilesidir. Kılıçdaroğlu şahsında bütün CHP'lilere teşekkür ediyorum. Bütün MHP'lilere ve katılacak bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'dan yeni bir açıklama

ÇANAKKALE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı verilen mücadeleye işaret ederek, "Yediği kurşun olmasına rağmen kışlasını teslim etmeyen albaylarımız var. Tek başına özel kuvvetler, başındaki generalimiz... Bunlar hakikaten destan yazdı. Bütün basın da birlik, beraberlik, kardeşlik sergiledi. Bu havayı devam ettirmemiz lazım. Bu, millet için çok önemli." dedi.

Eroğlu, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlığın Çanakkale'deki yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacak olmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şunları söyledi:

"Ben, aşağı yukarı 15 Temmuz akşamından itibaren bire bir takip ediyorum. Hatta milli idare mitinglerinin pek çoğuna katıldım. Bu zafer, milletin zaferi ve oralara biz başka bayrak getirilmesine müsade etmiyoruz. Yani herkesin elinde sadece şanlı bayrağımız dalgalanacak. Çünkü bu zaferde herkesin payı var. Biz her zaman diyoruz, bu darbe girişimine bütün millet karşı koydu. Sadece AK Parti değil, CHP'lisi de MHP'lisi de bütün millet, 79 milyon karşı koydu. Batman'da, Van'da ve Diyarbakır'daki mitingleri seyredin. Herkes, bu darbenin ne kadar milletimizi geriye götüreceğini, hatta ülkeyi parçalama doğrultusunda büyük bir plan olduğunu fark etti ve dolayısıyla kenetlendi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın diğer parti liderlerini de mitinge davet ettiğini söyleyen Eroğlu, "İlk önce sayın Devlet Bahçeli geleceğini ifade etti. Gerçekten bu, büyük memnuniyet verici. Herkesin katkısı var. Gittiğimiz yerlerde bakıyorum, kimisi başka, kimisi başka işaret yapıyor. Neticede ikisi bir arada. Benim sağımdaki bir genç 'rabia' işareti yapıyor. Solumdaki genç kız, 'bozkurt' işareti yapıyor. Böyle manzaralar oldu. Neticede CHP'lisi, MHP'lisi, diğer her türlü anlayıştaki Alevi, Sünni, Kürt, Türk, herkes buna karşı çıktı." ifadelerini kulandı.

- "Onların oyununu millet bozdu"

Eroğlu, bu zaferde herkesin payı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu zafer, milletimizin zaferidir. Dolayısıyla oraya siyasi partilerin de gelmesi memnuniyet verir. Sayın Bahçeli kabul etti. Sayın Kılıçdaroğlu da önce heyet göndereceğini ifade etmişti. Sonra Başbakan Yıldırım, kendisini tekrar aradı ve davetini iletti. Bu sabah kendileri bir toplantı yaptılar. Öğlene doğru da bize haber geldi, katılacaklar. Biz, bundan çok memnuniyet duyduk. Buna sadece siyasi partiler değil, millet değil, aynı zamanda emniyet teşkilatı, orada darbeye karşı çıkan kahraman askerlerimiz katılacak. Bu darbeyi yapan, asker elbisesi içine girmiş 'terörist' diyebileceğimiz insanlar. Dolayısıyla onları ayırmamız lazım. Yoksa burada kahraman askerlerimiz var. Yediği kurşun olmasına rağmen kışlasını teslim etmeyen albaylarımız var. Tek başına özel kuvvetler, başındaki generalimiz... Bunlar hakikaten destan yazdı. Bütün basın da birlik, beraberlik, kardeşlik sergiledi. Bu havayı devam ettirmemiz lazım. Bu, millet için çok önemli."

Hükümeti ezmek, yükselişi engellemek için numaralar yapıldığını, oyunlar oynandığını belirten Eroğlu, "Ama onların oyununu millet bozdu. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun gelmesi, mutluluk vesilesidir. Kılıçdaroğlu şahsında bütün CHP'lilere teşekkür ediyorum. Bütün MHP'lilere ve katılacak bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra beraberindekilerle, valilik bahçesinde fidan dikti. Fidanın üzerine, "15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi hiçe sayıp, ülkemizi işgale kalkan FETÖ mensubu teröristlere karşı göğsünü siper ederek, cesurca direnen demokrasi şehit ve gazilerimiz anısına Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından dikilmiştir." yazılı plaket asıldı.

Yorumlar