TBMM'ye "araç muayene randevusu ücreti" başvurusu

-TBMM Dilekçe Komisyonuna, ücret karşılığı araç muayene randevusu veren internet siteleri şikayet edildi; Reklam Kurulu, uygulamanın mevzuata uygun olduğu kararına vardı

Google Haberlere Abone ol
TBMM'ye "araç muayene randevusu ücreti" başvurusu

TBMM (AA) - ALP ÖZDEN - TBMM Dilekçe Komisyonuna, ücret karşılığı araç muayene randevusu veren internet siteleri şikayet edildi; Reklam Kurulu, uygulamanın mevzuata uygun olduğu kararına vardı.

TBMM Dilekçe Komisyonuna, "www.aracmuayenerandevu.web.tr"; "www.aracmuayenerandevu.com.tr" adreslerinin, Tüvtürk'ün yasal sitesi olduğu izlenimi yarattığı; yapılan işlemlerin ücrete tabi olduğunun sadece sitenin alt kısmında belirtildiği; danışmanlık ücretinin alınmasının haksız kazanç olduğu iddiasıyla şikayette bulunuldu.

Komisyon konuyu gündemine aldı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığına iletti. Reklam Kurulu tarafından yapılan incelemede, anılan danışmanlık sitelerinin her ikisinde de tüketicilerin detaylı olarak bilgilendirildiği ve danışmanlık ücreti bilgisinin yer aldığı, randevu alma konusunda www.tuvturk.com.tr adresli internet sitesinden bağımsız özel bir hizmet platformu olduğu değerlendirildi.

Bununla beraber ücrete tabi danışmanlık yapma fiilinin herhangi bir mevzuat ile yasaklanmadığı hususları gözönüne alınarak; Reklam Kurulunun toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda; söz konusu tanıtımların Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa aykırı olmadığına karar verildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu, dilekçeyle ilgili başka bir işlem yapılmamasına karar verdi.


Yorumlar