Mutabakat zemini terör olaylarıyla sarsılmak isteniyor

- Siyaset Bilimci Dr. Yılmaz: - "15 Temmuz sonrasında oluşan mutabakat zemini, son terör olaylarıyla sarsılmak isteniyor" - "Herkesin kendi sorumluluğu çerçevesinde terörü, darbeyi nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın kınayan, aynı zamanda meşru, makul, demokratik, insan haklarına, hukuk devletine yoğun çözümler arayacak ana blokta durması gerekiyor" - "Bu bakımdan Türkiye'de aşılmış eşikler var. Bu eşikler 15 Temmuz'da aşıldı. Şiddet kampanyaları ne milleti, ne siyaseti bu eşiğin gerisine çeviremeyecek"

Google Haberlere Abone ol
Mutabakat zemini terör olaylarıyla sarsılmak isteniyor

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz, 15 Temmuz sonrasında oluşan mutabakat zemininin son terör olaylarıyla sarsılmak istendiğini belirterek, "Herkesin kendi sorumluluğu çerçevesinde terörü, darbeyi nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın kınayan, aynı zamanda meşru, makul, demokratik, insan haklarına, hukuk devletine yoğun çözümler arayacak ana blokta durması gerekiyor." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Güneydoğu'da artan terör saldırılarına ilişkin, "Terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün melez bir savaş ve çatışma anlayışı ile hareket ettiğini gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütlerinin, gayri nizami harbin bütün yöntemlerini kullandıklarını belirten Yılmaz, Türkiye'nin bir süredir müşterek milli kimliğine, demokratik yönetimine ve devlet kapasitesine yönelik şiddet kampanyaları ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

- "PKK, darbe girişimini olgunlaştırdı"

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde devrimci halk savaşı ilan etmesiyle başlayan sürecin, darbe girişimini olgunlaştırdığını vurgulayan Yılmaz, "FETÖ'nün dışında PKK, kendince şiddet marifetiyle darbe mekaniğini harekete geçirmek ve böylece Türkiye'yi iç savaş, bölünme veya darbe arasında bir tercih yapmak ya da kendisiyle anlaşma konusunda zorlamak istiyor." diye konuştu.

Yılmaz, DAEŞ terör örgütünün, Irak ve Suriye'deki iç savaştan faydalanan FETÖ ve PKK'nın, Türkiye'deki meşru otoriteyi sarsarak bir iç savaş oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve siyasi partilerin genel başkanları ve medyanın, Türkiye'yi başarısız ve çökmüş devlet kılmak ya da bunun karşısında iç savaş, bölünme ve darbe seçeneklerine zorlamak isteyen bu blok karşısında müşterek hareket etmesinin önemine değinen Yılmaz, "Uzun süredir devam eden gayretlerine rağmen Türkiye'nin vatandaşları ve burada yaşayan millet, geçmiş tecrübeleri ışığında ferasetli davranıyor. Demokratik yönetim de hukuk devleti standartlarından ayrılmayacak bir basireti gösteriyor." ifadesini kullandı.

- "Mutabakat zemini sarsılmak isteniyor"

15 Temmuz sonrasında oluşan mutabakat zeminin son terör olaylarıyla sarsılmak istendiğine işaret eden Yılmaz, bu şiddet dalgası karşısında hem siyasetçilerin hem medyanın hem de milletin müşterek mücadele azmini sürdürdüğünü, bu konuda tüm sorumluluğun da siyasetçilere havale edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Herkesin kendi sorumluluğu çerçevesinde terörü, darbeyi nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın kınayan, aynı zamanda meşru, makul, demokratik, insan haklarına, hukuk devletine yoğun çözümler arayacak ana blokta durması gerekiyor. Bu bakımdan Türkiye'de aşılmış eşikler var. Bu eşikler, 15 Temmuz'da aşıldı. Şiddet kampanyaları ne milleti ne siyaseti bu eşiğin gerisine çeviremeyecek."

Yorumlar