Muhalefet kulisine Atatürk resminin asılması

-TBMM Başkanlığı: -"TBMM'nin her köşesi ve her yeri bütün milletimize aittir ve hiçbir partinin müştemilatı değildir. Ne şekilde tefriş edileceğine karar verme yetkisi de mevzuatımıza göre Başkanlığa aittir"

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet kulisine Atatürk resminin asılması

TBMM (AA) - Meclis Başkanlığından, CHP'li milletvekillerinin muhalefet kulisine Atatürk resmi asmasıyla ilgili olarak, "TBMM'nin her köşesi ve her yeri bütün milletimize aittir ve hiçbir partinin müştemilatı değildir. Ne şekilde tefriş edileceğine karar verme yetkisi de mevzuatımıza göre Başkanlığa aittir." açıklamasında bulunuldu.

TBMM Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, bugün Mecliste olan bir eylem nedeniyle, kamuoyuna açıklama yapma zarureti doğduğu ifade edildi.

Muhalefet kulisi olarak adlandırılan bölümde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait halı tablonun replikasının, Başkanlığın bilgisi ve rızası dışında, Genel Kurul salonunun muhalefet kulisi tarafındaki giriş kapısının yanındaki duvara asıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TBMM'nin her köşesi ve her yeri bütün milletimize aittir ve hiçbir partinin müştemilatı değildir. Ne şekilde tefriş edileceğine karar verme yetkisi de mevzuatımıza göre Başkanlığa aittir. Kaldı ki söz konusu tablo, 1994 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından, o dönemin TBMM başkanlarından Sayın Hüsamettin Cindoruk'a hediye edilmiştir. Uzun müddet başkanlık makamının bulunduğu E Blok koridorunda sergilenen tablo, Meclisimizin Genel Kurul Salonunun tadilatı esnasında muhalefet kulisine taşınmıştır. Tablo, 15 Temmuz sonrasında Başkanlık Divanı kararıyla başlatılan tadilat, tamirat ve yenileme çalışmalarında yabancı devlet adamları tarafından TBMM başkanlarına verilen hediyelerin sergilendiği ve yine muhalefet kulisi içinde olan şimdiki mekanına yerleştirilmiştir. Milletin ortak değeri olan şahsiyetlerin, bu meyanda da Kemal Atatürk'ün bir parti veya zümrenin inhisarında olması doğru değildir. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi hepimizin ortak görevidir."


Yorumlar