Milletvekilleri Akıncı Üssü'nde incelemelerde bulundu

- AK Parti'li Erdoğan ile Dilipak, darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü'nü gezdi - Mehmet Uğur Dilipak: - "Atılacak bombaların, füzelerin üzerine CB, TBMM gibi işaretler yazmışlar. Yani bombaların nereye atılacağı önceden belirlenmiş" - "Darbeciler o gece bir kargo uçağının arkasına son derece modern bir kamera sistemi monte etmiş. Bu kargo uçağı, Ankara semalarında bombalama yapan savaş uçaklarını kamera sistemi ile görüntülemiş" - Mehmet Erdoğan: - "Darbeciler, otomatik silahlarla donatılan yaklaşık bin asker ve tanklarla üssün güvenliğini sağlamış"

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilleri Akıncı Üssü'nde incelemelerde bulundu

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katılan askerlerin 15 Temmuz gecesi merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü'ne gezen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, üsse gidince dehşete düştüğünü belirterek, "Atılacak bombaların, füzelerin üzerine CB, TBMM gibi işaretler yazmışlar. Yani bombaların nereye atılacağı önceden belirlenmiş." dedi.

Dilipak ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, darbeci FETÖ terör örgütü askerlerinin, 15 Temmuz gecesi merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü'nü gezdi.

Erdoğan ve Dilipak, Akıncı Üssü'nde yaptıkları incelemelere ilişkin AA muhabirine açıklalarda bulundu.

Akıncı Hava Üssü'ndeki durumu görmek için Mehmet Uğur Dilipak ile oraya gittiklerini belirten Mehmet Erdoğan, "Üste, darbecilerin uçakları kalkmasın diye bombalanan pisti inceledik, üssü gezdik." dedi.

Yetkililerden o gece üssün çok hareketli olduğu bilgisini aldıklarını, Akıncı Üssü'nde şu anda bulunan helikopter ve uçakların, o gece birçok askeri birliklerden çalınarak, darbe gecesi kullanıldığını öğrendiklerini ifade eden Erdoğan, "Üste 141. 142. ve 143. filo olmak üzere 3 tane filo var. 143. Filo Komutanı olan yarbay, Gölbaşı'ndaki Özel Harekatı bombalıyor ve 47 polisimiz şehit düşüyor, orada Skorsky helikopteri bombalayarak imha ediyor." diye konuştu.

AK Parti'li Erdoğan, üssün dışındaki arazide kaçarken, Adil Öksüz ile 3 kişinin yakalandığını belirten Erdoğan, "Öksüz, gözaltına alınınca 'arazi bakmaya gelmiştim' diyor. Tabi bu kadar önemli bir kişinin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması çok büyük bir hata. Öksüz, örgütün hava kuvvetleri imamı. Öksüz'ün en son Batum'da görüldüğü söyleniyor." dedi.

- "10 yılda 109 defa ABD'ye gitmiş"

Adil Öksüz'ün son 10 yılda 109 kez ABD'ye, Pensilvanya'ya gittiğini ve en son olarak da 12-13 Temmuz tarihinde ABD'ye gidip geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunlar darbe planlarını ABD'ye gidip gelenler üzerinden yönetiyorlar. Son dönemde FETÖ terör örgütüne mensup kişilerden ABD'ye gidip gelenlerin büyük kısmı bu işin içindeler." ifadesini kullandı.

Mehmet Erdoğan, askeri üste çok sayıda uçak, helikopter ve tank gördüklerine işaret ederek, "Darbeciler, otomatik silahlarla donatılan yaklaşık bin asker ve üsteki tanklarla, üssün güvenliğini sağlamışlar. Yani dışarıdan bir saldırı gelmesi durumunda buna karşı tedbir de almışlar. Otomatik silahlar da daha sonra ormanlık alanda bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye sınırında Kobani'de 7 bin kadar silahlı PKK'lının olduğu..."

Akıncılar Üssü'nde 10 adet F-16 savaş uçağı, iki tane nakliye uçağı ve bir tane de beyaz sivil uçak gördüğünü belirten Erdoğan, şunları anlattı:

"Orada gördüğümüz manzara şuydu, bu kesinlikle FETÖ'cü kalkışmanın normal bir darbesi falan değil, kesinlikle Türkiye'nin parçalanmasına yönelik bir darbe girişimi. Bunun emarelerini orada gördük. 15 Temmuz gecesi, Türkiye sınırında Kobani'de 6-7 bin kadar silahlı PKK'lının olduğu, orada içtikleri sigaralardan tespit ediliyor. Hatay sınırına DAİŞ terör örgütü mensuplarını, İran-Irak sınırına da Şii milisleri koymuşlar. Türkiye'yi işgal etmek ve iç savaşa sürüklemeyi planlamışlar. Yani, Türkiye o gece direkten dönmüş. Tabi burada dış güçler var. Dış güçler dediğimizde de CIA ve Avrupa çok masum gözükmüyor. Barkey Büyükada'da o gece sabaha kadar 17 kişi ile toplantı yapıyor ve sabah da 6'dan sonra kayboluyorlar. Graham Fuller ve İncirlik Üssü olayı var, bunlar hafife alınmamalı."

Erdoğan, gördükleri uçaklardan bir tanesinin de Meclis'i vuranlardan olduğunu ifade etti.

- "Bu eylemli ve planlı bir hareketti"

Mehmet Uğur Dilipak da üsse gidince dehşete düştüklerini, uçakların tam mühimmatlı olduğunu gördüklerini belirterek, "Bu eylemli ve planlı bir hareketti. Atılacak bombaların, füzelerin üzerine CB, TBMM gibi işaretler yazmışlar. Bunlar rastgele yazılmış harfler değil, eylemlerinin bir parçası. Yani bombaların nereye atılacağı önceden belirlenmiş." dedi.

Köylülerin Akıncı Üssü'ne yakın yerlerde harmanlarını yakarak uçakların kalkmasını engellemelerinin önemine işaret eden Dilipak, "Üste inceleme yaparken bunu sorduğumuz görevliler, 'özellikle F-16 savaş uçaklarının yerde toz dahi olsa kalkamadığını' söylediler." diye konuştu.

- "Uçaklardan biri Meclis'i bombalayan uçak"

AK Parti'li Dilipak, Meclis'e bomba atan uçakların birinin de askeri üste olduğunu belirterek, "Çünkü, Meclis'i vuran uçağın üzerinde, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Meclis’i bombaladığını itiraf eden pilotun ismi yazıyordu." ifadesini kullandı.

Darbecilerin o gece bir kargo uçağının arkasına son derece modern bir kamera sistemi monte ettiklerini anlatan Dilipak, "Bu kargo uçağı, Ankara semalarında bombalama yapan savaş uçaklarını kamera sistemi ile görüntülemiş ve bu görüntüleri muhtemelen bir karargaha iletmişler. O çekimler an be an o karargahta izlenmiş." diye konuştu.

Akıncılar Üssü'nde sivil bir uçak da gördüklerini bildiren Dilipak, bu uçağın o gece saat 03.00 civarında üsse indiği bilgisi aldıklarını kaydetti.

Dilipak, şunları söyledi:

"O gece Akıncı Üssü'ne, kendilerinden olmayan askeri personelleri, SAT ve MAK komandolarını getirmişler. Gelenlerden bazıları da bunun darbe girişimi olduğunu anlayınca kalkışmaya katılmamışlar. Bazı askerlerin de savaş uçaklarına yakıt vermemesi, uçakların geç kalkmasına ya da kalkmamasına ve böylece darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına destek olmuş."

Yorumlar