Mersin'de köprülü kavşak temel atma töreni

- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri yine hangi hesabı yaparsa yapsın Allah'ın izniyle bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir" - "Bu vatana göz dikenler, gözsüz kalmaya mahkumdur. Bu vatana el uzatanlar, elsiz kalmaya mahkumdur. Bizim değerlerimize dil uzatanlar, dilsiz kalmaya mahkumdur"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de köprülü kavşak temel atma töreni

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri yine hangi hesabı yaparsa yapsın Allah'ın izniyle bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir." dedi.

Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Mersin'de düzenlenen, "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Bakan Elvan, törende yaptığı konuşmada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldığını anımsatarak, tarihi destanlarla dolu milletin 15 Temmuz'da ikinci bir istiklal mücadelesinde yine destan yazdığını söyledi.

Bu millete her türlü hizmeti getirmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri yine hangi hesabı yaparsa yapsın Allah'ın izniyle bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. 15 Temmuz'da millet, Türkiye ve bayrak sevdasının, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' anlayışımızın en büyük tecellisi cereyan etmiştir. Bu vatana göz dikenler, gözsüz kalmaya mahkumdur. Bu vatana el uzatanlar, elsiz kalmaya mahkumdur. Bizim değerlerimize dil uzatanlar, dilsiz kalmaya mahkumdur. Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi gerekirse yurt içinde de yurt dışında da inlerine girilir, hesap görülür."

Elvan, güçlü millet, devlet ve ordu olarak 2023, 2035 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için milletten alınan güçle çalışmaya devam ettiklerini belirterek, hainlere ve iş birlikçilerine fırsat vermeyeceklerini söyledi.

"Yurt dışında ASALA'nın rolünü üstlenen FETÖ Haşhaşilerine asla fırsat vermeyeceğiz" diyen Elvan, "Eli kanlı bölücü terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Birlik içerisinde, 79 milyon Türkiye olarak milletimizin istiklalinden ve istikbalinden taviz vermeden kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu irade sizin kalbinizde var." ifadesini kullandı.

- "İhalesi yapılan ve yapımına başlanan toplam proje tutarı 2,9 milyar lira"

Bugün temeli atılan köprülü kavşaklarla Mersin'in tıkanan damarlarının açılıp Adana-Mersin karayolu çalışmasına başladıklarını aktaran Elvan, bölgedeki trafik sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Elvan, 4'ü transit 8 şeritli yolla Mersin'i özlediği hizmetlerden birine kavuşturduklarını kaydederek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı personellerinin kent için çalıştığını anlattı.

Mersin'de hızlı tren altyapısı çalışmalarının sürdüğünü, denizcilik ve havacılık alanında projelerin olduğunu hatırlatan Elvan, "1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ihalesi yapılan ve yapımına başlanan toplam proje tutarı 2,9 milyar lira." dedi.

Projelerle ilgili bilgi veren Elvan, 1 Kasım seçimlerinden sonra 127 yeni projenin çalışmasına başlandığını, 83 projenin ise devam ettiğini bildirdi.

- Diğer konuşmacılar

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da yapılan yatırımla Mersin'in önemli bir ulaşım ağına kavuştuğunu anlatarak, ticaret merkezi olan kentin yeni projelerle daha da güçlendiğini söyledi.

Ulaştırma alanındaki yatırımların eş zamanlı devam ettiğini aktaran Çakacak, 60,7 kilometre olarak tasarlanan Mersin-Adana Devlet Yolu Projesi'nin ilk 7,7 kilometrelik bölümünün yapımının bugün atılan temelle fiilen hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise Adana ve Mersin arasındaki devlet yolunun yoğun trafiğe sahip olduğunu anlatarak, 4 olan yoldaki şerit sayının 8'e çıkartılacağını, 11 köprülü, 12 hemzemin kavşak, 5 otoyol bağlantı kavşağı ve 9 dere köprüsü yapılacağını bildirdi.

Kartal, proje kapsamında ilk olarak Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları'nın temelinin atıldığını kaydederek, çalışmalar tamamlandığında bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile protokol üyeleri "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları"nın temelini attı.

Elvan, temel atma sırasında yüklenici firma sahibinden kavşak inşaatının 2017 sonuna kadar tamamlanması sözünü aldı.

Yorumlar