Melih Gökçek ile ilgili flaş açıklama

İstifası istenen belediye başkanları arasında bulunan Melih Gökçek ile ilgili son dakika bir haber medyaya düştü. Buna göre Gökçek, Salı günü istifa ediyor. Gökçek'in istifa etmeyeceği iddia ediliyordu.

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek ile ilgili flaş açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti tarafından parti içinde ve yerel yönetimlerde başlatılan yenilenme süreci kapsamında istifası istenen belediye başkanlarından Melih Gökçek hakkında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Gökçek'in istifa etmeyeceği iddia ediliyordu. Ancak AK Partili bir milletvekili yaptığı son dakika açıklamasında Gökçek'in istifa tarihini açıkladı. Milletvekiline göre Gökçek yarın istifa ediyor. Melih Gökçek ile ilgili son dakika haberi AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'den geldi.

Deligöz, katıldığı bir canlı yayında "Gökçek'in önümüzdeki salı günü istifasını vereceğini biliyorum. Bunu da kamuoyunu söylüyorum" dedi. 

Deligöz, "AK Parti'nin rakipleriyle özellikle de CHP ile en iyi mücadele eden AK Partili belediye başkanıydı. Ancak Cumhurbaşkanımızın öngördüğü metal yorgunluğu kabul etmeliyiz. Bu bir bayrak yarışıdır" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN SON UYARI

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan istifası istenen belediye başkanlarına uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ak Parti’nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet etmeleri gerektiğini söyledi.

Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı’nda yaptığı açıklamada, şunları söyledi: AK Parti bir millet, dava hareketidir. İşlerini istişareyle görür, merkez yönetim kurulu da, MYK’sı da, milletvekili de, belediye başkanı da, il başkanı da, meclis üyesi de, o davanın bütün neferleri bu istişareye riayet ederler. Ve Ak Parti ‘Sandıkla gelen sandıkla gider’ der. Bizim siyasetimiz bütün bir siyasettir. Biz siyasetin riskini beraberce alırken AK Parti siyasetçisi sandıkla gelir sandıkla gider ama işlerini istişare ile görür. Bu istişareye riayet etmeyenler de bu davanın bir neferi olduğu söyleyemezler.

KAYYUM ATANABİLİR

İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi. Yazıcı, istifa etmemeleri halinde uygulanacak usulleri anlattığı açıklamasında bunlar arasında 'kayyum atanması'nın da bulunduğunu hatırlattı. 

Yorumlar

ihsan bu belediye başkanları daha büyük fitneye sebeb olmamalılar istifa etmeliler