Mehdi Eker: Terör kendi kanında boğulacaktır

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: - "Terör örgütünün unsurları, teröristler akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar" - "PKK terör örgütü, hiçbir değeri, kutsalı, insani hiçbir endişesi olmayan vahşi bir terör örgütü. Onun için hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin, tamamen kör bir şiddetle bu saldırıları gerçekleştiriyor"

Google Haberlere Abone ol
Mehdi Eker: Terör kendi kanında boğulacaktır
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Terör örgütünün unsurları, teröristler akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar." dedi.
Eker, AA muhabirine, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Eker, "PKK terör örgütünün yaptığı bu saldırı, melun bir saldırı. Bunu şiddetle ve nefretle kınadığımızı ve onlarla mücadelemizi devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum. PKK terör örgütü, hiçbir değeri, kutsalı, insani hiçbir endişesi olmayan vahşi bir terör örgütü. Onun için sivil, asker, çocuk, yaşlı, genç, kadın, erkek hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin, tamamen kör bir şiddetle bu saldırıları gerçekleştiriyor." diye konuştu.
"Terör örgütünün unsurları, teröristler akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar." diyen Eker, terörist eylemlerin hiçbir şekilde masum gösterilemeyeceğini vurguladı.
Terör eylemlerine herkesin karşı çıkması gerektiğini söyleyen Eker, "Türkiye'deki bütün siyasi partilerin, parlamentoda bulunan herkesin, parlamento dışında siyasi faaliyet yapan ve gerçekten siyaset yoluyla çözüm aranması gerektiğine inanan herkesin, PKK terör örgütünü yüksek sesle protesto etmesi, lanetlemesi ve tükürüğüyle boğması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
- "Terör örgütleri maşa olarak kullanılıyor"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt aşiretlerinin ortak bildiri yayınlayarak terörü lanetlediğini hatırlatan Eker, terör örgütü PKK'nın en çok zararı Kürtlere verdiğine dikkati çekti.
Eker, terör örgütlerinin hangi karanlık odağa hizmet ettiklerinin, kimlerin maşası olduklarının da iyice anlaşılması, deşifre edilmesi ve anlatılması gerektiğinin altını çizdi.
Ortadoğu'da haritalar şekillendirilirken terör örgütlerinin maşa olarak kullanıldığını belirten Eker, "Dünya Müslümanlık'tan nefret etsin, Müslümanlık'tan korksun, Müslümanlık'tan uzaklaşsın diye DEAŞ bu eylemleri yapıyor. PKK Kürtlere, Türklere, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına zarar veriyor. Bu, hepimizin canını yakıyor." dedi.
Terörle mücadelenin, terör örgütlerinin anladığı dilden süreceğini vurgulayan Eker, şunları ifade etti:
"Onlardan korkmadığımızı, eylemleriyle bizi korkutamayacaklarını yüksek sesle haykırabilmemiz lazım ve onları açıktan lanetlememiz lazım. Onlara karşı durmamız lazım. Kendi meselelerimizi demokratik yollarla sivilleşmeyle reformlarla çözme imkanımız her zaman var. Özellikle AK Parti döneminde. AK Parti döneminde bu demokratikleşme ve sivilleşme adımlarıyla geçmişte yapılan hatalar ortadan kaldırıldı. Bunların sonuçları bertaraf edildi. Şu anda Türkiye çok daha sivil, çok daha demokratik bir sistem içinde bütün vatandaşlarını kucaklayabilen bir anlayışa sahip. Ortaya çıkabilecek sorunların yine sistem içerisinde ama silah sıkmadan, şiddete başvurmadan, teröre asla meydan vermeden, siyaset üreterek, siyasi projeler üreterek çözme imkanımız var. Buna Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımız inanıyor."

Yorumlar