Meclisteki gizli kamera skandalına soruşturma

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi, MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı'nın odasında inceleme yaptı

Google Haberlere Abone ol
Meclisteki gizli kamera skandalına soruşturma
Sonhaberler | Haber Merkezi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi, gizli kamera iddiasına konu olan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın odasında inceleme yaptı.

TBMM Halkla İlişkiler Binası'ndaki odaya sabah saatlarinde gelen ekip, odanın tavanında bulunan ve gizli kamera yerleştirildiği iddia edilen deliği inceleyerek, parmak izi çalışması yaptı, görüntü ve fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Görevlilerden de bilgi alan ekip daha sonra Meclis'ten ayrıldı.
Öte yandan Sancaklı'nın odasıyla aynı koridorda bulunan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal'ın odasının tavanında da milletvekilinin yanında çalışanlar tarafından benzer bir delik tespit edildi.

Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan Önal, her şeyden önce bir gizli kameranın olup olmadığına ilişkin bir netliğin bulunmadığını belirterek, "Ama böyle kamerayla gizli görüntüleme çabaları ahlak dışı bir şeydir, insan haklarına, kişisel haklara tecavüzdür." dedi.
TBMM Başkanlığının bu konunun üzerinde hassasiyetle duracağını dile getiren Önal, şunları kaydetti:

"Teknik değerlendirmeler, incelemeler yapıldıktan sonra net bir karara varılacaktır. Ben bunların bir gizli kamera yuvası olup olmadığından da emin değilim şu anda. Benim odamda da böyle bir kablo şeklinde bir bağlantı var. Ama bunun, oradaki yarın bir gün bir elektrik arızasında tavanı sökmeden bir elektrik bağlantısı gibi olduğunu da söyleyenler var. Onun için bu konuda net bir şey bilmeden bir yorum yapmam doğru değil. Ama gerçekten bu bizim olur, başkasının olur, yani mevki makam hiç farketmez, eğer bir kişinin gizliliğini, özel hayatını deşifre edecek, bu şekilde kendinin rızası olmadan böyle gizli kayıt alma ahlak dışı bir şeydir."

Odasının tavanındaki deliği daha önce fark etmediğini aktaran Önal, "Hayatımızı, her an Cenab-ı Allah bizi görüyor gibi düşünüp değerlendirdiğimiz için bizim çekineceğimiz hiçbir şey yok. 24 saatimizi kamera altına alsınlar sorun değil." ifadesini kullandı.

Yorumlar