Meclis yeni yasama yılına ilklerle giriyor

TBMM yeni yasama yılına CHP'nin Erdoğan'a yönelik tavır değişikliğiyle giriyor. Yaşanacak ilklerden biri de Erdoğan'ı karşılayacak askeri birlikler olacak.

Google Haberlere Abone ol
Meclis yeni yasama yılına ilklerle giriyor
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına bugün bazı yenilikler ve ilklerle giriyor. Meclisin bugünkü açılış töreninde her yıl olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşacak. Ancak bu yılki fark, CHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tavrı olacak. CHP, daha önceki yıllarda yaptığı "ayağa kalkmamak" eyleminden vazgeçiyor. 

TBMM, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü uyarınca yarın saat 15.00'de toplanacak. TBMM, 26. Dönem ikinci Yasama Yılı açılış programı saat 14.00'te Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek törenle başlayacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerince, Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'de Meclis Başkanı Kahraman başkanlığında toplanacak. Kahraman, sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula davet edecek. Erdoğan, yasama yılı açış konuşmasını yapacak.

IRAK VE SURİYE TEZKERELERİ

Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasının ardından birleşime ara verecek. Teamüllerin aksine Genel Kurul, aranın ardından çalışmalarına devam ederek, Irak ve Suriye Tezkeresi'ni görüşecek.
Meclis'in yasama yılı açılış programı kapsamında saat 19.00'da Tören Salonu'nda resepsiyon gerçekleştirilecek.

Yorumlar