Meclis'te 'KHK Komisyonu' kuruluyor

AK Parti, KHK'lerle ilgili itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulmasını muhalefetle paylaştı

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te 'KHK Komisyonu' kuruluyor
Meclis'te, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti yetkilileri, KHK'lerle ilgili "teknik çalışma" yapmak üzere oluşturulacak komisyon konusunu muhalefet partileriyle paylaştı. Kurulacak komisyonda, her partiden birer temsilcinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yer alacak.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine, KHK Komisyonu ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın kendilerini telefonla aradığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetin ve tüm siyasi partilerin birer kişi ile temsil edildiği bir komisyon kurulmasını öneriyorlar. Yetkili kurullarımıza bu öneriyi götüreceğiz. Ama bunu her ortamda hatırlattığımız gibi; birer kişiden oluşan bir komisyon kurmak yerine, bu Meclis'te 20'nin üzerinde üye ile çalışan çok sayıda ihtisas komisyonu var. Mevcut komisyonları çalıştırmayıp göstermelik komisyon kurarak dünyaya, 'Biz KHK'lerde Meclis'te mutabakat arıyoruz' diyemezsiniz. Bundan sonraki KHK'ler çıkmadan istişare içinse elbette görüş sorsunlar. Ama bundan önceki KHK'lerin görüşüleceği yer Meclis Genel Kuruludur, bekleyenlerin görüşüleceği yer Meclis'in resmi komisyonlarıdır, bu konuda yetki aşımına karar verecek yer de Anayasa Mahkemesidir."

Yorumlar