Lozan Antlaşması'nın imzalandığı otelde Cumhuriyet balosu

LOZAN (AA) - Lozan Antlaşması'nın imzalandığı Beau-Rivage Palace Oteli, bu kez Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İsviçre Türk...

Google Haberlere Abone ol
Lozan Antlaşması'nın imzalandığı otelde Cumhuriyet balosu

LOZAN (AA) - Lozan Antlaşması'nın imzalandığı Beau-Rivage Palace Oteli, bu kez Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İsviçre Türk Derneğince düzenlenen baloya ev sahipliği yaptı.

Baloya, Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi olarak atanan Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle ve İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz de katıldı.

İsviçre Türk Derneği Başkanı İnci de Boccard-Özalp,​ editörlüğünü Bülent Özükan’ın yaptığı, Bizim Lozan kitabını davetlilere sundu.

Düzenlenen çekilişin geliri ise her iki ülkede aktif olan Theodora Sevgi Doktorlarına (Fondation Theodora) bağışlandı.

Dernek, her yıl ekim-kasım aylarında Cumhuriyet'in kuruluşunu kutlamak amacıyla balo düzenliyor. Bu yılki kutlamalar, Lozan Antlaşması görüşmelerinin yürütüldüğü ve derneğin 1973 senesinde ilk balosunun düzenlendiği Lozan Beau Rivage Palace Oteli salonlarında yapıldı.

Öte yandan Beau Rivage Palace’nin arşivinde yer alan 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması'na ait gazete kupürleri de otelde sergilendi.

Yorumlar