Kurtulmuş: Şehit kaymakamın ana failleri yakalandı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Şehit Kaymakam Safitürk'ün katillerinin yakalandığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: Şehit kaymakamın ana failleri yakalandı
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e bombalı saldırının ana faillerinin yakalandığını, 62 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş toplantının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

AB RAPORU

Numan Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları: Gerekli bütün açıklamalar yapıldı. Avrupa Birliği ilerleme raporu yanlı, Türkiye'ye karşı hiçbir zaman kabul edilemeyecek bir ilerleme raporudur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil.

Türkiye'nin terörle mücadelesinden rahatsız olan bu tür yaklaşımları kabul etmek mümkün değil. Türk halkının 15 Temmuz'da verdiği mücdelede de Avrupa'nın arkamızda durduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye egemen bir ülkedir. Dolayısıyla kimsenin Türkiye'yi hizaya sokacağını zannetmemisi lazım.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Fırat Kalkanı operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye, havadan desteğini sürdürmeye yeniden başlamıştır. Operasyon, El Bab'a doğru planlandığı şekilde ilerliyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 

330'u bulduğumuz anda bu gündeme getirilecektir. MHP ile görüşmeleriminz devam ediyor, CHP'ye de kapımız açıktır. Mühüm olan halkın büyük kesimlerinin katıldığı anayasal bir değişim yapmaktır. Bizim görüşümüz parlamentodan yeşil ışık çıktığında bunu halka götürmektir.

Türkiye'de yürütmenin tek elde toplanacağı bir sisteme geçişi öngörüyoruz. Tam, güçlendirilmiş başkanlık modelidir üzerinde durduğumuz. Daha fazla denetlenebilen sistem öngörüyoruz.

FETÖ'CÜLER VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILABİLİR

Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesi geçici bir mücadele değildir. 'Bir ay, iki ay, üç ay mücadele edelim ondan sonra bu işi bitirelim...'. 40 yıldır devletin içerisine sinmiş olan gizli bir çeteden, bir terör örgütünden bahsediyoruz ve bunların bir kısmının da maalesef yurt dışına çıktığını biliyoruz. Devletimiz, millet adına bu unsurları Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinden temizlemek için her türlü çalışmayı yapacaktır, bundan emin olun. Gerekirse yasal süreçler tamamlandıktan sonra, yurt dışına kaçanlarla ilgili de vatandaşlıktan çıkarma çalışması yapılabilir. Ne gerekiyorsa o olur ama şu an itibarıyla bu çalışmanın netleşmiş bir takvime bağlanmadığını ifade etmek isterim.

REKTÖR ATAMALARI

ektör seçimleri konusunda malesef üniversitelerde kamplaşmalar olur, rektörrlük seçimi bittikten sonra bile bu tartışmalar bütün o dönem boyunca devam ederdi. Az oy alanın seçildiği dönemler önceden de oldu. Bu kapsamda KHK çerçevesinde Cumhurbaşkanımız önüne koyulan isimlerden birini seçmiş oldu. Umarım Boğaziçi Üniversitesi için hayırlı olur.

MUHALEFET İLE GÖRÜŞME

Prensip olarak görüşme yapmaya karar vermek önemlidir. Hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli'yle bildiğim kadarıyla planlanmış biri görüşme yok.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Önce şunu ifade edeyim dolar sadece türk parası karşısında değer kazanmıyor. Doların bu kadar değerlenmesi ABD ekonomisi için de pozitif bir durum değildir.  Türkiye ekonomisindeki yapılsal nedenlerden dolayı dolar değerlenmiyor. Bu geçicidir, bu şartlar ortadan kalktıktan sonra dolar belli bir seviyenin altına inecektir. Telaşlanacak bir durum olmadığını söylemek isterim.

Yorumlar