Kurtulmuş, 4 Ağustos 2016 Kazan'da vatandaşlara hitap etti

- "Türkiye'de bu darbeden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Millet daha uyanık, daha sağlam, siyaset daha tedbirli, daha cesur, kararlı olacak. Herkes işini yapacak. Bu memleket, hiçbir şekilde bir avuç azınlığın yönetimi ele geçirebileceği ikinci sınıf demokrasi olmayacak. Buna müsaade etmeyecek. Bu millet, müsaade etmeyeceğini 15 Temmuz’da gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş, 4 Ağustos 2016 Kazan'da vatandaşlara hitap etti

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’de bu darbeden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Millet daha uyanık, daha sağlam, siyaset daha tedbirli, daha cesur, kararlı olacak. Herkes işini yapacak. Bu memleket, hiçbir şekilde bir avuç azınlığın yönetimi ele geçirebileceği ikinci sınıf demokrasi olmayacak. Buna müsaade etmeyecek. Bu millet, müsaade etmeyeceğini de 15 Temmuz'da gösterdi." dedi.

Kazan'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde hiçbir çetenin, milletin kendisine vermediği bir yetkiyi kullanarak darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiremeyeceğini söyledi.

Kurtulmuş, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden eski güçlü haline geleceğini vurgulayarak, "Ordumuzun vazifesi, vatanın nöbetini beklemek, milleti huzur ve güvenlik içerisinde yaşatmaktır. Türkiye'de bu darbeden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Millet daha uyanık, daha sağlam, siyaset daha tedbirli, daha cesur, kararlı olacak. Herkes işini yapacak. Bu memleket, hiçbir şekilde bir avuç azınlığın yönetimi ele geçirebileceği ikinci sınıf demokrasi olmayacak. Buna müsaade etmeyecek. Bu millet, müsaade etmeyeceğini 15 Temmuz’da gösterdi." diye konuştu.

- "Bundan sonra darbeciler daha çok korksun"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin yapılacağı 7 Ağustos'un, Türkiye'de demokrasi mitinglerinde vatan, iman ve inanç nöbetleri tutan halkın "mezuniyet günü" olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Burası sadece bir alan değil, aynı zamanda bir mektep. Bu mektepte biz, vatan savunması nasıl yapılır onu öğrendik. Bu alanlarda biz, milli birlik ve dayanışma nasıl olur onu öğrendik. Bu alanlarda biz, hayasız, ahlaksız vatan düşmanlarına karşı nasıl tek yürek olunur onu öğrendik. Bu alanlarda biz aynı zamanda bedel ödemeye hazır bir şekilde sıra dağlar gibi dimdik nasıl durulur onu öğrendik. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz hep aramızda oldu. Bu alanlardaki imtihanlarımızı da bir bir vererek inşallah 7 Ağustos'ta hepimiz bu mektepten mezun oluyoruz. Bu mektep, dünyanın en şerefli mektebi, en önemli fakültesi, en iyi fakültesidir. 7 Ağustos'ta dünyanın en haysiyetli, en onurlu okulundan mezun olacaksınız. Her diploma, aynı zamanda bir ustalık beratıdır. Bundan sonra darbeciler daha çok korksun. Bundan sonra bir daha darbe yapmayı aklından bile geçiremeyecek."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, darbeye karşı direnen herkese teşekkür ederek, "Bir de teşekkürü hak eden çok geniş bir kitle var. Makedonya'dan, Bosna Hersek'ten Pakistan'a, Endonezya'ya kadar, Afrika'dan Kafkaslar'a kadar bu haberi aldıkları andan itibaren seccadelerinde gözleri yaşlı bir şekilde, 'Türkiye'ye zarar verme, Osmanlı'nın torunu olan bu aziz Türk milletine zeval verme." diye dua eden on milyonlarca Müslüman'ın da bu darbenin püskürtülmesinde çok büyük desteği olmuştur. Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Bir büyük destanın içinden geçildiğini söyleyen Kurtulmuş, alandaki çocuklara işaret ederek, "Onların ileride anlatacak çok şeyleri var." ifadesini kullandı. Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Şu anda tutuklanmış olan, kimisi general, kimisi albay, kimisi bilmem ne. Onlar çocuklarına ne anlatacak, torunlarına ne anlatacak? O Amerika'da oturan meczup ne anlatacak geride kalanlara? Kendilerinden sonrakilere ne anlatacaklar? Aramızda, 7-10 yaşında çocuklar var. Diyecekler ki 'Nineniz bizim elimizden tuttu, Kazan'ın meydanına götürdü. Orada direndik. Biz vatanı koruduk, vatanın müdafaasında bulunduk, imanımıza, inancımıza sahip çıktık, geleceğimize de sahip çıktık'. Onlar ise bu dünyada rezil bir hayat sürecekler, öte dünyada da en alt tabakada Allah'ın her türlü lanetine müstahak olacaklar. Hepsinin tek tek rezil olduğunu göreceğiz."

Kurtulmuş, konuşmasının sonunda FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kazan'da şehit olanların isimlerini tek tek okudu. Alandakiler de "Burada" karşılığını verdi.

(Bitti)

Yorumlar