Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı

- AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı nedeniyle, CHP Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti - Gül: - "Sayın Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan bu saldırı, birlik ve beraberlik fotoğrafına atılmak istenen bir kurşundur, suikasttir"

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Sayın Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan bu saldırı, birlik ve beraberlik fotoğrafına atılmak istenen bir kurşundur, suikasttir." dedi.

Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve partililerle CHP İl Başkanı Hayri Sucu'yu makamında ziyaret etti. Burada konuşan Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

15 Temmuz'da Türkiye'yi işgale ve seçilmiş Cumhurbaşkanı ve milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimi yaşadıklarını anlatan Gül, "Asıl amaç Türkiye'nin kendi bağımsızlık ve egemenliğini elinden almak, mümkünse işgal etme girişimiydi. Yaşananlar gösteriyor ki 15 Temmuz'u devam ettirmek isteyenler var. FETÖ, bir diğer terör örgütü ile bayrak yarışında gibi. Türkiye'nin karıştırılması, birlik ve beraberliğinin bozulması isteniliyor." diye konuştu.

Siyasilerin, Yenikapı'da düzenlenen demokrasi mitingiyle, Türkiye fotoğrafı verdiklerini vurgulayan Gül, şunları söyledi:

"Yenikapı'daki miting, Türkiye'yi karıştırmak isteyenleri çok tedirgin etti. Telaşa sürüklendiler. Birlik ve beraberliğin bozulması için tekrardan terör örgütleri devreye girdi. Gaziantep ve diğer ilgili yerlerde yapılan terör saldırılarının amacı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaktır. Ülkedeki birlik görüntüsü, terör örgütlerini rahatsız etti. Sayın Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan bu saldırı, birlik ve beraberlik fotoğrafına atılmak istenen bir kurşundur, suikasttir. Orada hayatını kaybeden askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yarın ilimize sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelecektir. Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak geliyor. Bir parti mitingi değil Türkiye mitingi olacaktır. Yarın bu anlamda birlik ve beraberliğimizi göstereceğimize inanıyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınayarak, "Birlik ve beraberlik içerisinde bulunmak terör örgütlerine verilebilecek en büyük mesajdır." dedi.

CHP İl Başkanı Sucu ise genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep ziyaretinde valiliğin kendisine tahsis edilen zırhlı bir aracı kullanmayı kabul etmediğini anımsattı.

Saldırıyı kınayan Sucu, "Şehit olan askere çok üzüldüm, genel başkanımız da çok üzüldü. 'Keşke o kurşun bana gelseydi' demişti. O olay bizi çok üzdü. Türkiye'yi karıştırmak isteyenler var. Allah devletimize zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Yorumlar