Kılıçdaroğlu'na rakip çıkan ilk isme CHP'den sert tepki

CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a CHP'den sert tepki geldi. Tepkinin nedeni ise Kocaksakal'ın, "CHP'yi fabrika ayarlarına döndüreceği" yönündeki vaadi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'na rakip çıkan ilk isme CHP'den sert tepki

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklarken ‘partiyi kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına döndüreceğini’ söyleyen eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a tepki gösterdi. CHP üyesi olan herkesin aday adayı ve aday olabileceğini belirten Tezcan, "Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir" dedi.

CHP'nin önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştireceği 36'ncı Olağan Kurultayının temasını 'adalet ve güven' olarak belirlediklerine işaret eden Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Partiniz yenilendi.3-4 Şubat'ta kurultayımızı yapacağız. Tekin Bingöl bunu sizlerle hem kurultay, slogan hem kurultay düzenimizi sizlerle paylaşacak. Kurultayın temasını görüştük. 2017 yılı Türkiye için önemli bir süreçti. Önemli bir referandum geçirdi. Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı gerçekleştirdik. Adalet kurultayında demokrasi, adalet ve huzur hareketi başladı. Türkiye'de yapılan bütün araştırmalar toplumun adalet istediğini gösteriyor. Korku toplumla egemen olmuş herkes bir çıkış arıyor. Toplum korkuya teslim edilmiş. 36'ncı kurultayımız adalet ve cesaret kurultayı olacak."

Tezcan, Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "CHP'nin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Aday adayı olanların aday olabilmesi için delegenin yüzde 10 imzasını alıp kurultay divanına vermesi gerekir. Herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir. CHP kuruluşundan bu yana misyonu belli bir partidir. Misyonu hem CHP'nin kuruluş değerlerini koruyan hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan hem de Kurtuluş Savaşını Kuvayı Milliye ruhunu sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği parti programında bellidir, açar okurlarsa kimliği net anlatılır. Bugünkü partinin yönetim anlayışı bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir onun da yönetimi bellidir. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir bunun da yöntemi bellidir."

Yorumlar

demir ne oldu acıttımı cicim bülent