Kılıçdaroğlu'nun ikinci rakibi de belli oldu

CHP Genel Başkanlığına Ümit Kocasakal'dan sonra Muharrem İnce'nin de adaylığını açıklaması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun ikinci rakibi de belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkan adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ümit Kocasakal'dan sonra Muharrem İnce'nin de aday olacağı belirtiliyor. Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Muharrem İnce'nin de CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını söyledi.

"Ümit Kocasakal’ın ardından, en geç gelecek hafta Muharrem İnce de kesin adaylığını açıklayacak" diyen Sarıkaya, "İmza toplamaya cuma günü başlayacak İnce’nin en geç gelecek hafta içinde adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor" diye yazdı.

Sarıkaya'nın Habertürk'te "Yerel Odaklar" başlığıyla yayımlanan yazısından ( 18 Ocak 2018) ilgili bölüm şöyle:

CHP’de, büyük kurultaya 2 hafta kala genetiğine yer etmiş iç mücadele ruhu canlandı.

Ümit Kocasakal’ın ardından, en geç gelecek hafta Muharrem İnce de kesin adaylığını açıklayacak.

İmza toplamaya cuma günü başlayacak İnce’nin en geç gelecek hafta içinde adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.

İnce’nin, büyük kurultayda başta İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen CananKaftancıoğlu’nun geçmiş sosyal medya paylaşımları olmak üzere, parti politikası üzerine sert bir konuşma metni hazırladığı biliniyor.

İnce’nin yakın çevresine “Geçen kurultayda 175 imzayla aday oldum ve 415 oy aldım, bu kez onun çok üzerinde bir imzayla kurultaydan çıkarım” dediği aktarılıyor.

Başka adayların da çıkma ihtimalinden söz ediliyor...

CHP’de bütün bu gelişmeleri de İstanbul İl Kurultayı’nda Kaftancıoğlu’nun az bir oy farkıyla seçilmesi tetikledi.

Kaftancıoğlu’nun geçmiş sosyal medya paylaşımlarının gündeme getirilmesi, hükümetin de bunlar üzerinden ağır eleştiriler geliştirmesi CHP’yi de hareketlendirdi.

İLK ADAYA CHP'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

CHP Genel başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal olmuştu. Ancak Kocasakal'ın adaylığını açıkladığı konuşmasında kullandığı ifadeler CHP'nin sert tepkisini çekti. Kocasakal, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapacağı 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal, adaylık için ‘Kurtuluş kuruluştadır’ sloganını kullanacağını belirterek “Çıkış noktam şu: Oy vermeye tıpış tıpış değil koşa koşa ve heyecanla gidilecek. Özüne, kimliğine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP” dedi.

Kocasakal'ın bu açıklamasına CHP'den sert tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partinin genel başkanlığına adaylığını açıklarken 'partiyi fabrika ayarlarına döndüreceğini' söyleyen eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a tepki gösterdi. CHP üyesi herkesin aday olabileceğini belirten Tezcan, "Ancak hiç kimse CHP'nin pozisyonunu kendi keyfine göre tartışmaya açma yetkisine sahip değildir" dedi.

Yorumlar

hasan ince sahte rakip kılıçtaroğlunun önünü açmak için aldanmayın