Kılıçdaroğlu, İngiliz Bakan Duncan'la görüştü

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu - Duncan görüşmesinde, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle başkanlık sistemi tartışmalarının konuşulduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, İngiliz Bakan Duncan'la görüştü

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüştü.

CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.

Görüşmeye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Yılmaz, Duncan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye geldiğini ancak CHP'yi ziyaret edemediğini hatırlattı.

Duncan'ın, bu ziyareti şimdi gerçekleştirebildiğini bildiren Yılmaz, "Darbe girişimi sonrası süreçteki gelişmeleri bizden de duymak istedi. Özellikle KHK'lar, ortaya çıkan hukukla sıkıntılar özellikle yargı temelli sıkıntılar, hükümetin başkanlık sistemi konusundaki diretmesi, bu konudaki bizim düşüncelerimizi anlamaya çalıştılar." dedi.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının da görüşmede gündeme geldiğini aktaran Yılmaz, "İngiltere'nin AB'den çıkarken, Türkiye'nin AB'ye girme girişimi konuşuldu. Ancak siyasi olarak AB motivasyonunun hükümette maalesef kalmadığı, Avrupa'da da çok olumlu bir havanın olmadığı üzerinde duruldu." diye konuştu.

Görüşmede Musul konusunun gündeme gelmediğini belirten Yılmaz, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin CHP'nin geniş değerlendirmeyi ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda yapacağını kaydetti.


chp

Yorumlar