Kılıçdaroğlu'dan geri adım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk kez HDP'liler için 'seçilmişlerin ifadeye gitmeme lüksünün olmadığını' söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan geri adım
Sonhaberler / Haber Merkezi

HDP milletvekillerinin tutuklanmasına karşı çıkarak şu ana kadar 'neden ifadeye gitmedikleri'ni sorgulamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk kez konuyu gündemine aldı. Kılıçdaroğlu, 'seçilmişlerin ifadeye gitmeme lüksünün olmadığını' söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla tutuklanan HDP'lileri sahiplenmesine gösterilen tepkilere değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: Seçimle gelen seçimle gider dedim. Seçimle gelen darbeyle gider dememi mi istiyordunuz. Bunun için 15 Temmuz'a karşı çıkmadık mı? Saraya bağlı beyinleri, oradan talimat alınca hareket ediyorlar.

Ama Seçimle gelen ben ifade vermem diyemez. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. Kandil'e uzantısı var diyorlar, onları Kandil'e gönderen kim? Başkanlığı konuşan kim? AKP-PKK işbirliği yaptı. Önce Dolmabahçe mutabakatının hesabını vereceksiniz, şehirler bombalarla döşendi. PKK vergi daireleri kurdu, iktidarda CHP mi vardı? PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Meşru bir ortanı terör örgütüyle muhattap kıldılar.

BELÇİKA'NIN PKK KARARINI ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, kamuoyunda son günlerde kendisine yönelik 'terör örgütünün avukatlığını yapıyor' şeklinde yöneltilen suçlamaları bir nebze de olsa dindirmek için bugünkü konuşmasında terör örgütünü eleştiren ifadeler de kullandı. Bunun için Belçika'nın terör örgütü PKK'nın eylemlerini 'terör' olarak görmeyen kararını eleştirdi. 

 

Yorumlar

ihsan geriadımı bile yarım ağızla yapıyor resmen ben teröristim diyor başsavcıyı göreve davet ediyorum